The American dream: Lisa bezoekt Michigan State University

The American dream: Lisa bezoekt Michigan State University

Ik ontmoet veel studenten die er van dromen om in de Verenigde Staten te studeren. Het is dan ook een geweldige locatie om wat tijd voor je studies door te brengen. Maar is het ook allemaal wel wat het lijkt? Daarom heb ik in april, samen met mijn collega Elizabeth, een bezoekje gebracht aan Michigan State University (MSU). Hoe het was? Dat lees je hier.

Wil je ook graag studeren in de VS?
Maak een gratis afspraak

Amerika - Here we come

Na een lange vlucht kwamen we toe in Amerika en ging de reis meteen verder naar East- Lansing waar de campus van Michigan State University zich bevindt. Onderweg werd het eerste stereotype meteen bevestigd: achter elke hoek kan je hier wel een burgerrestaurant of Wendy’s vinden! Ook op de autostrade hoef je geen honger te lijden, aan elke afrit is er wel een eetstandje te vinden. Het werd me al snel duidelijk dat ik huiswaarts ging keren met een paar extra kilootjes.

De plaatselijke bevolking was heel vriendelijk. Iedereen verwelkomde ons met een grote glimlach en ze wilden graag weten waar we vandaan kwamen en waar we naartoe gingen. Al vanaf het eerste moment voelden we ons hier welkom.

Studentenstad East-Lansing

De eerste dag stond er niets op de agenda dus besloten we om de stad en campus op eigen houtje te ontdekken. East-Lansing wordt bijna helemaal ingenomen door de campus van de universiteit, waardoor je slechts één echte “main street” hebt met verschillende winkeltjes en een koffiebar. Dit maakt het extra gezellig. Je ziet meteen dat deze stad een echte studentenstad is, iedereen die je tegenkomt heeft wel een sweater, broek of t-shirt van Michigan State University aan.

Jammer genoeg begon het al snel te regenen, dus besloten we ons eerste dagje te vertoeven in een shopping mall. Ik voelde me direct een echte Amerikaanse student.

Lisa bezoekt Michigan State University

De campus

De volgende dag was het eindelijk tijd om de universiteit te bezoeken. Omdat het gehele stadje East-Lansing overheerst wordt door de universiteit, moesten we niet ver lopen om bij het afgesproken punt te geraken.

Nick van het international office ontving ons met open armen en onder een stralende zon begonnen we aan de rondleiding. De campus is heel groot, je kan het het best vergelijken met een kleine stad. Er is overal groen en de gebouwen zijn verspreid over de campus, waardoor er veel studenten met fiets of skateboard van punt A naar B gaan.

De campus van Michigan State Universtity

Naast de verschillende collegezalen en de bibliotheek vind je ook de typische frat houses verspreid over de campus. Het voelt net als in de film! Tussen je lessen door kan je heerlijk eten in de verschillende kantines waar het eten bereid wordt door chef-koks. Hier kan iedereen wel iets naar zijn zin vinden. Buiten hamburgers en frietjes staat er ook pasta, pizza en verse salades op het menu. En er is zelfs een verse sushi bar! 

Alles wat je nodig hebt kan je als student op de campus vinden, naast restaurants en cafeetjes vind je er ook een dokter en verschillende sport- en studentenclubs. Het zou natuurlijk Amerika niet zijn als er geen American Football was. Het Spartan Stadium wordt voornamelijk gebruikt voor football wedstrijden en is de thuisbasis van de Michigan State Univesity Spartans. Doe je liever wat anders dan football? Keuze zat! Er worden namelijk wekelijks evenementen georganiseerd - de perfecte moment om nieuwe mensen te leren kennen.

Het Spartan Stadium van Michigan State University

Waarom Michigan State University ideaal is

Locatie, locatie, locatie! MSU ligt in het Noorden van Amerika, tussen de Great Lakes. De meeste studenten die in het buitenland studeren willen graag dicht bij het strand zitten. Hier zit je natuurlijk niet aan het strand maar deze omgeving moet er zeker niet voor onderdoen. Je bevindt je middenin tussen Lake Michigan, Lake Huron en Lake Erie, dus aan keuze alvast geen gebrek. In de zomer kan je er heerlijk relaxen en in gaan zwemmen. Wat meer actie? Dan zijn er ook verschillende watersportactiviteiten die je hier kan doen. Perfect om er even op uit te trekken en te genieten. 

Heb je een weekendje vrij dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Niagara Falls. Deze liggen op slecht een paar uurtjes rijden van de campus. Nu je er zo dichtbij bent, moet je ze wel met je eigen ogen gaan bekijken. Je zal er geen spijt van hebben! 

Niagara watervallen

MSU = een heerlijke studententijd 

De campus geeft je het echte Amerikaanse gevoel zoals je het ziet in de films: frat parties, soccer of baseball wedstrijden, clubjes voor elke hobby die jij je maar kan inbeelden, American food, etc. Je hebt het allemaal! Kortom, na mijn bezoek kan ik Michigan State University zeker aanbevelen. Zie jij jezelf hier ook wel studeren of wil je graag wat meer informatie? Maak dan gerust een vrijblijvende afspraak of stuur me een mailtje met jouw vragen. 

Graag meer weten?
Maak een gratis afspraak
Gerelateerd
Contact