{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De leukste dingen om te doen op de Filipijnen naast duiken

Philippines

Veel reizigers trekken naar de Filipijnen om te leren duiken - maar er valt zoveel meer te beleven!

De Filipijnen zijn een tropisch paradijs met een breed scala aan activiteiten voor elk soort reiziger. Van surfen op enkele van de beste stranden ter wereld tot het verkennen van de wondermooie natuur, er is voor elk wat wils. Aangezien de Filipijnen een eilandnatie is met veel zeeleven, is duiken natuurlijk één van de meest populaire activiteiten. Met deze blog willen we laten zien dat er tal van andere dingen te doen zijn die je reis onvergetelijk maken! Of je nu een avonturier of een strandganger bent, we zijn er zeker van dat er genoeg redenen zijn om meteen je koffers in te pakken!  

el-nido-palawan-philippines-boats-cover
Heb je onze reisroute door de Filipijnen al gezien?
Indien niet, moet je er zeker eens naar kijken! Houd er rekening mee dat al onze reisroutes voorbeelden zijn en dat we deze volledig kunnen aanpassen aan jouw specifieke wensen.
Tropisch Filipijnen

Er valt zoveel te ontdekken op Palawan

Eén van de meest populaire eilanden op de Filipijnen is Palawan. Niet alleen om te duiken, maar ook om te genieten van prachtige stranden en heerlijk te eten. Dit zorgt ervoor dat het een geweldige plek is om volledig te ontspannen en je batterijen op te laden. We nemen je graag mee langs onze favoriete plaatsen op het eiland: beginnend met Puerto Princesa, een gezellig stadje centraal gelegen op Palawan. De stad heeft een toffe food market en een leuke promenade aan het water, die vooral in de avond tot leven komt met goedgevulde restaurants en bars. Lokale inwoners spelen basket en straatverkopers creëren een ontspannen sfeer waardoor je je er meteen thuis voelt. Indien je zin hebt om de benen los te schudden, kan je de hele avond en nacht dansen met de lokale bevolking. 

Ten noorden van Puerto Princesa ligt een kleine Vietnamese gemeenschap genaamd Vietville. De Vietville-gemeenschap staat bekend om haar gastvrijheid en heeft een geweldig, duurzaam restaurant: zelfs de rietjes zijn gemaakt van koffiegrond en maisschillen. Ze gebruiken ook zakjes van een uniek materiaal dat afbreekt wanneer het in aanraking komt met warm water, hierdoor is er bijna geen afval. Best cool als je het ons vraagt! Het zorgt er mee voor dat de Filipijnen een eco-toeristische bestemming zijn. Het eten is er geweldig en het is aangenaam vertoeven in het kleine Vietnamese dorp in the middle of nowhere.  

Een korte rit naar het noorden brengt je naar de Magarwak berg. De hike duurt slechts 60 minuten en op de top heb je een schitterend uitzicht op de baai met omringende eilanden en het groene binnenland van Palawan. We raden aan om deze hike te doen bij zonsopgang, dan begin je de wandeling in het donker met een zaklamp. Vanop de top zie je de zon opkomen wat zorgt voor een adembenemend kleurenspektakel. Een betere plaats om te ontbijten bestaat niet! Een ander voordeel is dat je zo de grote hitte kan vermijden en dus minder hoeft te zweten.

Prachtig uitzicht van Mt. Magarwak op Palawan op de Filipijnen

De beste stranden rond Puerto Princesa

Als je op zoek bent naar een afgelegen strand, is Nagtabon Beach een geweldige keuze. Dit grote strand met zacht zand ligt op ongeveer een uur rijden van Puerto Princesa. Er zijn ook heel wat strandhutten waar je kan eten – op de één of andere manier smaakt alles beter op het strand! Een grote meerwaarde is dat dit strand vooral gekend is onder locals, waardoor je er weinig toeristen tegenkomt. Je hebt er de mogelijkheid om een surfplank te huren, en indien gewenst kan je surflessen nemen. Toen wij er waren, zagen we 3 meisjes surflessen nemen, dat waren dan ook de enige andere toeristen die we tegenkwamen. Het is zo’n leuke plek dat we er bijna liever niet over schrijven, om het zo lokaal mogelijk te houden.

Als je graag nog ergens anders naartoe wilt, kan je doorreizen naar Sabang (iets verder in het noorden). Het is een geweldige plek als je op zoek bent naar zandstranden waar geen stenen in het water liggen. Net buiten Sabang kan je met een longtail-boot op Underground River varen. Het is wat toeristisch, maar absoluut de moeite waard! Je vaart er door een gigantisch grottenstelsel met een uniek ecosysteem.

Mensen zwemmen bij hutten in het kristalheldere water van Palawan op de Filipijnen

Waarom je El Nido niet mag overslaan

Als je op zoek bent naar een leuke en schilderachtige bestemming op de Filipijnen, kom je al snel op El Nido uit. Het is een klein stadje aan de noordelijke punt van Palawan, boordevol activiteiten en bezienswaardigheden. El Nido is erg levendig en gezellig druk. Je kan er eilandhoppen en snorkelen in het helderblauwe water tussen kleurrijke vissen en koraalriffen. Voor de meest spectaculaire snorkelervaring neem je de boot naar Coron, waar je enkele van de beste snorkelplekken van het land kan vinden.

Eén van de plaatsen die je echt moet bezoeken in El Nido is de Big Lagoon op Miniloc eiland. Het maakt deel uit van alle island hopping tours en is zeker een toeristische trekpleister, maar dat heeft een goede reden. Zodra je aankomt, stap je over in kajaks en vaar je op eigen kracht de lagune in. Big Lagoon wordt omgeven door 50 meter hoge kalkstenen kliffen en het water is kristalhelder. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan het drukkere El Nido en te genieten van indrukwekkende uitzichten. Er zijn nog meer lagunes en stranden die ook een bezoekje waard zijn zoals Small Lagoon en Snake Island.

Twee mensen aan het kajakken in blauw water in El Nido, De Filipijnen
Person Scuba Diving With A Sea Turtle In The Philippines
Wil je toch duiken op de Filippijnen?
Of course you want that! It's one of the all time great places on earth to learn how to dive, and we would definitely recommend trying it. This blog isn't meant to put you off diving, it's mainly here to show you how much the Philippines has to offer besides exploring the reefs and underwater life. Whether you're an experienced diver or a complete newbie, we've got some great programs for you - and we even offer a marine biology volunteering program for those of you who want to keep on diving for a longer period of time. Explore all our offerings through the link below. Natuurlijk wil je dat! Het is één van de beste duikbestemmingen van de wereld om te leren duiken en we raden het dan ook 100% aan. Deze blog is niet bedoeld om je te ontmoedigen om te duiken: het is vooral bedoeld om aan te tonen dat de Filippijnen nog zoveel meer te bieden heeft. Of je nu een ervaren duiker bent of het voor de eerste keer wilt proberen, we hebben het perfecte programma voor jou. We bieden zelfs een vrijwilligersproject aan waar je mariene biologen gaat helpen met verschillende taken voor degenen die graag langer willen duiken. Ontdek alle mogelijkheden via onderstaande knop.
Filipijnen

De leukste activiteiten in Cebu

Cebu City, gelegen in de centrale Visayas regio, is een populaire bestemming die bekend staat om zijn ongerepte stranden, rijke geschiedenis en levendige cultuur. De meeste toeristen die Cebu City bezoeken verblijven op Mactan eiland, dat met enkele bruggen verbonden is aan de stad. Het eiland Mactan heeft enkele van de beste stranden en accommodaties van Cebu City. Als je Cebu bezoekt, raden we aan om minstens een dag of twee op Mactan door te brengen voordat je verder naar het zuiden reist.

Cebu City zelf wordt vaak vergeleken met ‘mini Manilla’ en is niet voor iedereen weggelegd. Toch biedt de stad enkele interessante bezienswaardigheden zoals de Taoist tempel, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Moalboal, gelegen aan de westkant van Cebu, is een gezellig stadje dat voornamelijk wordt ingenomen door duikcentra en hostels voor backpackers. Hier heb je de mogelijk om te snorkelen tussen miljoenen sardienen – ook wel ‘The Sardine Run’ genoemd. Het is een geweldige plek om enkele dagen te verblijven, zelfs al is het alleen voor de sfeer.

Verder naar het zuiden vind je de Kawasan Falls, een plek bekend om zijn prachtige watervallen en mogelijkheden om aan canyoning te doen. De zipline bij Kawasan Falls is ongeveer 1km lang en duurt bijna een minuut! Na de zipline begint je canyoning avontuur. Hierbij baan je je een weg door een rivier en spring je van kliffen tot wel 10m hoog. Onderweg zijn er ook prachtige watervallen waar je gaat zwemmen. Ontdek onze activiteiten in Cebu – een topper is het Cebu Explorer programma: veel activiteiten aan een lage prijs!

Brede boten met een groen dak op een rivier op Cebu Island

Bohol: een stukje hemel op aarde

Ja, Bohol is waar de beroemde Chocolate Hills te bewonderen zijn. Maar wist je dat dit tropisch eiland ook enkele van de beste stranden van het land heeft? Onze persoonlijke aanrader: wissel de stranden van Panglao in voor Anda Beach. Het is afgelegen, prachtig en de perfecte plek om te zonnen onder zacht wiegende palmbomen.

Als je klaar bent voor wat meer actie, raden we aan om de Chocolate Hills te verkennen. Dit is een geologische formatie bestaande uit zo’n 12 000 heuvels verspreid over een gebied van 50 vierkante meter. De heuvels zijn vernoemd naar hun chocolade-achtige uitstraling tijdens het droge seizoen en vormen de belangrijkste attractie van Bohol. Een van de beste hiking trails van de Filipijnen bevindt zich in dit gebied. De Chocolate Hills Trail is ongeveer 4,5km lang en duurt een uurtje om te voltooien. Tip: reken wat extra tijd in voor de vele fotostops onderweg. De wandeling begint in de buurt van Cabacnitan Elementary School langs Loay Interior road en biedt pittoreske uitzichten op de bekende heuvels. Als je verder wilt gaan, raden we de Banat-i Hill Trail aan in Tagbilaran. Het panoramisch uitzicht over de uitgestrekte Boholzee, de eilanden Mindanao, Negros en Siquijor en de zeestraat van Panglao is verbluffend.

Een pauze nemen van al dat hiken? Bezoek dan de Dimiao Twin Waterfalls, gelegen in de gelijknamige stad Dimiao. Deze watervallen zijn omgeven door weelderig groen en liggen in een serene en vredige omgeving. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, moet je op de night kayaking tour gaan, die je langs de mangroves van Bohol brengt. De tour wordt geleid door ervaren gidsen die je door de smalle kanalen manoeuvreren, onderweg kan je vuurvliegjes en andere nachtdieren spotten!

Wit strand aan helderblauw water, met in de achtergrond verschillende bomen

Van de gebaande paden: Mindanao

Ondanks dat het het tweede grootste eiland van de Filipijnen is, brengen de meeste reizigers geen bezoek aan Mindanao. Naar onze mening volledig onterecht, aangezien er enkele prachtige plekken te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld de Enchanted River in Hinatuan: deze rivier staat bekend om zijn kristalhelder water en er wordt beweerd dat dit de thuisbasis is van mystieke wezens. Het is een geweldige plek om te zwemmen, snorkelen en duiken. Bonus: er zijn verschillende watervallen in de buurt.

Als je op zoek bent naar actie, kan je hiken naar de top van Mount Apo: de hoogste piek op de Filipijnen. De berg bevindt zich bij Davao City, aan de zuidkust van Mindanao. Het is een topbestemming voor hikers, met prachtige uitzichten op het omliggende landschap. De beklimming naar de top is uitdagend, maar loont met een adembenemend uitzicht, ideaal om de zonsop- of ondergang te bekijken.

Een ander natuurfenomeen is Tinuy-An Falls in Bislig City, een waterval met meerdere niveaus en een breedte van 95 meter. Het krijgt ook wel de bijnaam ‘Niagara Waterfall of the Philippines’ en we begrijpen waarom. Het water valt met veel kracht naar beneden en nat word je sowieso. Als je wilt, kan je een bamboo raft ride nemen om dichter bij de watervallen te komen. Het is ook toegestaan om te zwemmen in de natuurlijke baden aan de onderkant van de waterval.

Technisch gezien niet op Mindanao, maar zeker dichtbij genoeg, is het eiland Camiguin. Dit eiland heeft verschillende warmwaterbronnen waarvan wordt gezegd dat ze therapeutische eigenschappen hebben. De bekendste is Ardent Hot Springs, deze heeft een temperatuur van maar liefst 40 graden Celsius. Het is heerlijk om te genieten van het warme water en de natuurlijke omgeving. Als je op zoek bent naar een eiland met meer stranden, raden we Samal aan. Het eiland Samal ligt vlak voor de kust van Davao City en heeft kristalhelder water met witte stranden. De stranden zijn geweldig, en dat geldt ook voor het snorkelen.

Man met rode zwembroek aan een waterval in Hinatuan, op Mindanao, Filipijnen

Tijd voor een less ordinary avontuur?

Nu we je hebben meegenomen langs enkele van de vele fantastische plekken die je kunt bezoeken in dit wondermooie land, willen we één ding weten: zijn we erin geslaagd je enthousiast te maken? Zo ja, bekijk dan zeker onze aanraders voor de Filipijnen. Als je hulp nodig hebt bij het vastleggen van je reis, zijn we slechts één klik van je verwijderd.

CONTACTEER ONS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?