{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De Inca Trail naar Machu Picchu

Uitzicht over Machu Picchu in Peru | Reizen met KILROY

De Inca Trail naar Machu Picchu

Trek je wandelshoenen aan en hike naar de verloren stad Machu Picchu. Deze trektocht vanaf Cuzco in Peru naar Machu Picchu staat hoog op de bucketlist van vele backpackers - en dat heeft een reden!

Peru Huacachina Sandboarding
Activiteiten in Peru
Hoewel Machu Picchu een van je hoogtepunten tijdens je reis door Peru zal zijn, zijn er nog verschillende andere activiteiten die je niet mag missen. Denk aan de rainbow mountain, varen op het Titicacameer, sandboarden in Huacachina... en nog veel meer.
Ontdek alle activiteiten in Peru

Het tijdloze wonder

Machu Picchu, de legendarische Inca-stad hoog in de bergen van Peru, wordt terecht gezien als een wereldwonder. Deze archeologische vindplaats is niet zomaar een populaire toeristische attractie, het is een mysterieus meesterwerk van de Inca-beschaving. Stel je voor: een complete stad gebouwd in de hoge berg Machu Picchu, met een een preciesheid die zelfs vandaag de dag indrukwekkend is. De stad ligt tussen drie bergen: Machu Picchu, Huayna Picchu en Wayna Picchu, wat een spectaculair uitzicht biedt. Heel bijzonder zijn de tempels en terrassen, zoals The Three Windows en de Tempel of the sun. Deze tonen aan dat de Inca's heel veel kennis hadden van astronomie en architectuur. Ondanks eeuwen van weersinvloeden blijft de stad grotendeels intact. Dit draagt bij aan het mysterie en de aantrekkingskracht.

Trekking naar de incastad: Machu Picchu

Er zijn verschillende manieren om Machu Picchu te bezoeken, elk met een uniek perspectief op dit prachtige wereldwonder. Naast de klassieke Inca Trail zijn er nog enkele alternatieve routes. De Inca Jungle Trail is een favoriet voor wie houdt van een mix van wandelen, mountainbiken en raften, terwijl de Salkantay Trail indruk maakt met zijn afgelegen paden en adembenemende landschappen. Toch blijft de Inca Trail de meest iconische route. Je kunt deze al doen vanaf 4 dagen en hiervoor heb je een basisconditie nodig, maar je hoeft er geen ervaren wandelaar voor te zijn! Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn? Contacteer ons!

Stuur een bericht

Inca Trail

De Inca Trail volgt een adembenemend pad met een heel rijke geschiedenis, oude stenen paden die zich een weg banen door ruige bergen en mystieke nevelwouden. Deze trekking is alsof je een stap terug in de tijd zet. Je maakt een reis langs de route die ooit door de Inca's zelf werd bewandeld. Tijdens deze hike maak je deel uit van een kleine groep (maximaal 16 personen), begeleid door een deskundige, Engelssprekende gids. De Inca Trail is ongeveer 43 kilometer lang en wordt meestal afgelegd in een trektocht van vier dagen en drie nachten. De trek begint in Ollantaytambo en eindigt bij de iconische Zonnepoort (Inti Punku) van Machu Picchu. Met elke stap die je zet, ontrafel je een stukje van het mysterie dat deze oude beschaving omringt, waardoor de reis naar Machu Picchu een onvergetelijk avontuur wordt.

Uitzicht over Machu Picchu met lama | KILROY

Slapen en eten

Tijdens de tocht naar Machu Picchu verblijf je een aantal nachten op hoge hoogte. Je wordt geholpen door de inzet van lokale dragers, koks en een aantal lama's, die allemaal bijdragen aan de authentieke Andes-ervaring. Zelf draag je alleen je rugzak. De duffelbag, die je van tevoren hebt mogen vullen met persoonlijke spullen, wordt gedragen door zogenoemde porters. Zij zorgen er ook voor dat de kampen met tenten klaarstaan. De koks voorzien de groep van ontbijt, lunch en avondeten tijdens de route. Geen zorgen dat je eten en drinken tekort komt!

Hoogteziekte tijdens de Machu Picchu hike

Het vertrekpunt van de trekking is in Cuzco, wat al op 3399 meter ligt. Tijdens de hike ligt je hoogste punt op 4200 meter hoogte. Er zijn enkel dingen die je kan doen om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Door ten minste een nacht in Cuzco te verblijven, kun je je lichaam laten acclimatiseren aan de hoogte, wat essentieel is voor het voorkomen van hoogteziekte. Zorg ervoor dat je voldoende gehydrateerd blijft en drink veel water gedurende de hele trek. Alcohol en zware maaltijden vermijden kan ook helpen. Hoe dan ook, de ervaren gids sleept je er doorheen om die tocht naar boven (en weer naar beneden) tot een goed einde te brengen!

Alles over de Inca Trail en Machu Picchu beklimmen

Bezienswaardigheden tijdens de trekking

De trektocht eindigt bij Machu Picchu, maar onderweg kom je ook nog andere ruïnes tegen van de Inca's. Phuyupatamarca bijvoorbeeld is een stad gelegen boven de wolken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over besneeuwde bergtoppen en diepe valleien. Op de laatste dag van de trekking naar Machu Picchu sta je vroeg op om de zonsopgang boven de verloren stad te zien. Dit is zo ontzettend mooi dat je het nooit meer zal vergeten. 

Boek je reis ver op voorhand

Het droge seizoen, van mei tot september, is de beste reistijd. De drukste maanden zijn juni, juli en augustus. Het is dan ook aan te raden om je ticket voor Machu Picchu op tijd te boeken.

Vroeger had je geen vergunning nodig om via de Inca Trail naar Machu Picchu te wandelen. Toen was er dus ook geen controle over de vele hikers die onderweg kampeerden waar en wanneer ze wilden. Om de Inca Trail veilig te stellen en te behouden zijn er sinds 2002 vergunningen nodig. Nu mogen er per dag 200 toeristen en 300 dragers, gidsen en/of koks de Inca Trail op. Wij raden je daarom aan om 4 - 5 maanden van tevoren je Inca Trail hike te boeken. Vergunningen zijn alleen te verkrijgen via reisorganisaties zoals KILROY.

Let op! De Inca Trail is elk jaar in februari gesloten voor onderhoud en schoonmaak, zodat het daarna klaar is voor een nieuw seizoen. Wil je toch graag in februari Machu Picchu beklimmen? Ga dan voor een alternatieve trektocht.

Alternatieve trektochten naar Machu Picchu

Ben je te laat met het boeken van de populaire Inca Trail of ben je juist op zoek naar een alternatief? Er zijn meer routes die leiden naar Machu Picchu. Voor de Lares Trek, Choquequirao Trek en Salkantay Trek zijn geen vergunningen nodig. Deze trektochten vertrekken wekelijks en zijn evenees de moeite waard!Machu Picchu treks

Meer weten over de Inca Trail of Machu Picchu? 

Onze reisspecialisten helpen je met plezier om jouw tocht naar Machu Picchu vast te leggen. Stuur ons een e-mail of maak een afspraak om je avontuur te plannen!

E-MAIL STUREN

AFSPRAAK MAKEN

Heb je tijd en zin in nog meer ervaringen?

Als je meer tijd hebt of een grote rondreis door Zuid-Amerika maakt, kan je de reis naar Machu Picchu combineren met tal van andere opwindende activiteiten. Maak bijvoorbeeld een uitstap naar de Amazone of naar de Galapagoseilanden.

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?