{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De top 10 bestemmingen voor je eerste backpackreis!

Backpacker op een steen tijdens de zonsondergang

Beginnende backpackers - we got you!

Ben je niet zeker naar waar je op je eerste backpackreis wilt? Maak je geen zorgen! Onze reisspecialisten hebben een lijst samengesteld met bestemmingen over heel de wereld die ideaal zijn voor een eerste backpackavontuur.

myanmar-vietnam-cover
Backpacking is geen vakantie, het is een levensstijl...
En een die we graag aan jou doorgeven, omdat we denken dat het de ultieme vorm van reizen is. Je bent flexibeler, socialer en ervaart je bestemming op een rauwe manier. Nog beter, het is goedkoop en eenvoudig, dus je budget brengt je verder dan ooit. Reis op houten treinbankjes met de lokale bevolking, slaap op ongewone plaatsen en proef het allerbeste eten op de lokale markten. Het gaat er niet om de topbezienswaardigheden af te vinken, het gaat erom je bestemming echt te ervaren. Ga buiten je comfortzone en stimuleer je nieuwsgierigheid met onze less ordinary avonturen.
Bekijk onze voorgestelde reisroutes

Meerdere bestemmingen bezoeken of één land?

Als je op je allereerste backpackavontuur wilt gaan, zijn er ongeveer een miljoen keuzes te maken. De twee belangrijkste zijn waarschijnlijk "hoe lang wil ik gaan" en "waar ga ik naartoe". De eerste vraag moet je volledig zelf beslissen, afhankelijk van je planning. Bij de tweede vraag helpen we jou met veel plezier. We hebben een lijst gemaakt met onze favoriete beginner backpackbestemmingen. Afhankelijk van hoe lang je wilt reizen, kun je deze bestemmingen combineren in een geweldig multi-stop avontuur of langer in hetzelfde land of dezelfde regio blijven om echt kennis te maken met de lokale cultuur. Neem hieronder een kijkje bij onze suggesties en begin te dromen! Oh, en onthoud dat de lijst in willekeurige volgorde staat, we wilden geen ruzie maken over wat nummer één zou moeten zijn.

Twee backpackers op een TukTuk in Azië

Maleisië

Misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar Maleisië combineert moderniteit met natuurlijke schoonheid en geweldig eten. Kuala Lumpur, de hoofdstad, staat bekend om zijn indrukwekkende skyline en diverse streetfood. Het prachtige Maleisische eiland Borneo is een van de twee plaatsen ter wereld (de andere is Sumatra in Indonesië) waar je wilde orang-oetans kunt vinden. Er is zelfs een vrijwilligersprogramma waarbij je helpt in een rehabilitatiecentrum voor orang-oetans. Meer behoefte aan ontspanning? Verken dan de prachtige Perhentian-eilanden die echt aanvoelen als een tropisch paradijs.

Gouden standbeeld bij de Batu caves in Kuala Lumpur

Peru

Peru is een bekende bestemming en erg populair bij backpackers. Door de prachtige landschappen, interessante geschiedenis en kleurrijke steden is het de favoriet van velen. Het wordt vaak gezien als de poort naar Zuid-Amerika. Je kan er activiteiten doen zoals kajakken, ziplinen en raften. Als je liever met je beide voeten op de grond blijft staan, valt er nog steeds veel te doen. Het iconische Machu Picchu is bijvoorbeeld een must-visit. Maar dat is natuurlijk niet alles. Je kunt een trektocht maken langs de Inca Trail, het Amazonewoud verkennen en de mooie steden Lima en Cusco bezoeken om de Peruaanse keuken en cultuur te proeven. 

Kerk in Arequipa met een berg in de achtergrond in Peru

Thailand

Gekend voor zijn prachtige stranden, bruisende steden zoals Bangkok en genoeg avontuur, is Thailand een paradijs voor backpackers. Het is gemakkelijk om er rond te reizen, er zijn geweldige hostels en goedkoop eten. Je kan verschillende activiteiten doen zoals oude tempels bezoeken, de prachtige natuur intrekken en verschillende watersporten beoefenen. Oh, en hebben we je al over het streetfood verteld? One way ticket naar Jodd Fairs market alstublieft!

Boats at a beach on the Phi Phi Islands in Thailand

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een droombestemming voor backpackers met zijn adembenemende landschappen. Of je nu houdt van hiken, avontuurlijke sporten of surfen, er valt altijd iets te beleven. Je kan weken in de prachtige nationale parken doorbrengen, inclusief Milford Sound en Tongariro National Park. Nieuw-Zeeland staat ook bekend voor zijn roadtrips. Als je budget wat lager is, dan is een Working Holiday misschien wel iets voor jou. Dan kan je langer blijven, werkervaring opdoen en geld verdienen om je reis te financieren. Win-win-win!

 

Emerald Lakes in Tongariro National park on North Island in New Zealand

Cambodja

Cambodja is de thuis van het iconische Angkor Wat-tempelcomplex en het heeft de typische charme van Zuidoost-Azië. Naast de eeuwenoude Angkor ruïnes, kunnen backpackers genieten van de levendige stad Phnom Penh, gaan klimmen of een brommer huren in het ontspannende Kampot en de adembenemende eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem verkennen. Wat Cambodja zo geweldig maakt voor backpackers, is de mogelijkheid om het te combineren met omringende landen zoals Vietnam, Laos, Thailand en hoewel het technisch gezien geen buurland is, zelfs Maleisië.

Boats and huts on a river bank in the Kampot province in Southern Cambodia

Indonesië

Met meer dan 17.000 eilanden is het onmogelijk om hier geen perfecte vakantiebestemming te vinden. Dankzij de eilanden, regenwouden en bergen biedt Indonesië eindeloze mogelijkheden voor avontuur. Bali is een populaire startplaats met prachtige stranden, een bruisend nachtleven en kleine afstanden, waardoor het gemakkelijk is om rond te reizen. Andere hoogtepunten zijn de indrukwekkende landschappen van het Komodo National Park, de culturele stad Yogyakarta, een beklimming van de vulkaan Mount Bromo op Java en de rustige Gili-eilanden. Als je meer van Indonesië wilt zien, raden we ook aan om naar Sulawesi of het met jungle bedekte Sumatra te vliegen. Deze bieden je beide een compleet andere ervaring, boordevol nieuwe gerechten om uit te proberen.

Lush green rice fields on Bali, Indonesia

Costa Rica

Na een aantal Aziatische landen, is het tijd voor de liefhebbers van Latijns-Amerika! Bekend om zijn ongelooflijke biodiversiteit en ecotoerisme, is Costa Rica populair onder beginnende backpackers vanwege de veiligheid. Hier verken je mistige regenwouden, beklim je vulkanen of laat je je gewoon neerploffen op een van de vele zachte zandstranden. Dierenliefhebbers komen volledig aan hun trekken op het schiereiland Osa, thuis van het Corcovado Nationaal Park. Tijdens een wandelsafari spot je gegarandeerd veel dieren. Ga op zoek naar onder andere tapirs, jaguars, krokodillen en luiaards.

Traveller at Nauyaca waterfalls in the south of Costa Rica

Vietnam

Opnieuw tijd voor een klassieker uit Zuidoost-Azië! Met landschappen rechtstreeks van een postkaart gestolen, overheerlijk streetfood en een super vriendelijke lokale bevolking, is Vietnam een fantastische plek voor backpackers. Van de drukke, maar sfeervolle straten van Hanoi tot de historische stad Hoi An en natuurlijk het prachtige landschap in Ha Long Bay. Vietnam heeft het allemaal. Onze ultieme aanrader: huur een brommer en cruise door het platteland voor een ontspannen ervaring terwijl je geniet van het landschap.

Travellers on a motorbike on an empty road in Vietnam

Australië

In onze tweede bestemming 'down under' is het extreem gemakkelijk om je draai te vinden. Van het gemak om Engels te kunnen spreken tot de beroemde Australische gastvrijheid. Australië is perfect voor je eerste backpackervaring. Of je nu beroemde steden zoals Sydney en Melbourne wilt verkennen of jezelf wilt onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van The Great Barrier Reef, de Outback en de prachtige stranden langs de Oostkust (perfect om te surfen!), Australië heeft voor elke reiziger iets te bieden.

Surfers in the ocean at Gold Coast in Australia

Sri Lanka

Last but not least: Sri Lanka. Misschien de vreemde eend in de bijt van deze lijst, maar absoluut een parel! Dit tropische eiland biedt een mix van cultuur, wildlife en adembenemende landschappen. Het is een van de beste landen in Azië voor safari's met luipaarden, olifanten, beren en talloze kleurrijke vogels die leven in de prachtige nationale parken. Bezoek oude tempels, ga surfen, duiken, walvissen spotten, wandelen door de theevelden rondom Nuwara Eliya en ontspan op één van de vele palmstranden. Het beste van alles? Sri Lanka is goedkoop, de lokale bevolking ontvangt je met open armen en het eten is geweldig. Bedank ons later!

Views from the open train doors on the journey from Kandy to Ella in Sri Lanka

Stof tot nadenken...

Geïnspireerd en klaar om te reizen? Neem contact op met onze reisspecialisten die je graag helpen bij je eerste grote backpackavontuur. Zie ons als je vangnet met al onze reiservaring. Zelfs al ben je nog niet zeker waar je naartoe wilt, we staan steeds voor je klaar!

CONTACTEER ONS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?