Bournemouth University

Bournemouth heeft het warmste klimaat van Engeland
 

Studeren aan Bournemouth University

Bournemouth University is een moderne Engelse universiteit met uitstekend en innovatief onderwijs op bachelor- en masterniveau. Alumni van deze universiteit hebben goede carrièrekansen en vinden relatief gemakkelijk een baan. Bournemouth is een populaire kustplaats met een strand van bijna 12 km lang in het zuiden van Engeland.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan Bournemouth University. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, studentenhuisvestingaanmeldingsprocedure, ervaringen van studenten en het studentenleven in Bournemouth.

8 goede redenen om te studeren aan Bournemouth University

 1. Zoek je een opleiding in de studierichting communicatie, computeranimatie, filmproductie, journalistiek, marketing of mediaproductie,? Dan is de Media School van Bournemouth University zeker een goede keuze. Alumni van deze faculteit werkten onder andere aan animaties voor films als Lord of the Rings, Gladiator, Star Wars, Madagascar en King Kong.
 2. Bournemouth heeft het warmste klimaat van Engeland en het 12 km lange strand ligt op slechts 5 km van de campus van Bournemouth University.
 3. De universiteit biedt goede carrièrekansen. 93,3% van de alumni van Bournemouth University is binnen zes maanden na afstuderen gestart met een baan of vervolgstudie.
 4. Alle bacheloropleidingen bieden de mogelijkheid om stage te lopen en Bournemouth University biedt betaalde stages met een duur tot 12 maanden voor ca. 29 masteropleidingen in de studierichting bedrijfseconomie, toerisme, IT en technologie.
 5. Bournemouth University heeft één van de grootste collecties e-tijdschriften en e-boeken van het Verenigd Koninkrijk, wat de bibliotheek veel toegankelijker maakt.
 6. De Students' Union heeft 100 clubs en verenigingen, variërend van academische of culturele verenigingen tot sportclubs.
 7. Internationale studenten kunnen gebruik maken van gratis Engelse taalles, zowel op individuele basis als in groepslessen.
 8. De universiteit neemt duurzaamheid serieus en heeft een beleidsplan opgesteld voor de biodiversiteit op de campus en haar directe omgeving. Hiermee bepalen ze welke flora en fauna van belang is en worden acties ondernomen zoals het verminderen van het gebruik van pesticiden en het verbeteren van nestkasten voor vogels.

Wat kan ik studeren aan Bournemouth University?

Aan Bournemouth University kun je als Belgische student opleidingen volgen op zowel bachelor- als masterniveau. De universiteit biedt opleidingen in vele interessante en uitdagende studierichtingen. De meest populaire studierichtingen zijn animatie, design, economie, film en televisie, journalistiek, marketing en toerisme. Kijk voor meer informatie op onze pagina Opleidingen aan Bournemouth University of neem contact op met onze studieadviseurs.

Academische reputatie van Bournemouth University

 • Bournemouth University staat voor het eerst in de top 500 beste universiteiten ter wereld volgens de Times Higher Education World University Rankings 2015/16.
 • De universiteit is gestegen van plaats 71 naar plaats 63 van de 119 universiteiten in het Verenigd Koninkrijk volgens de Guardian University Guide 2016.
 • De universiteit is de thuisbasis voor het National Centre for Computer Animation (NCCA), dat bekend staat als de beste plek in Engeland om computeranimatie en visual effects te studeren. Het NCCA is sinds 1989 zeer vooruitstrevend in onderwijs en onderzoek op het gebied van computer graphics en animatie en stond in 2015 in de top 10 ter wereld van 3D World Magazine voor animatie en digital effects.

Bournemouth Pier

Bournemouth Pier

Wat kost het om te studeren aan Bournemouth University?

Het collegegeld aan Bournemouth University kan variëren per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten. In tegenstelling tot andere Britse universiteiten, stelt Bournemouth het collegegeld van de bacheloropleidingen vast in het startjaar van je studie. Dit betekent dat je precies weet wat de hele studie kost voordat je begint. 

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Bournemouth, Engeland en al je andere vragen.

Leuke weetjes over Bournemouth University

 • Er zijn 1.224 studiebeurzen toegekend in 2014/15 voor een bedrag van ruim 2,2 miljoen GBP.
 • Media School alumni hebben meegewerkt aan verschillende Hollywood films, waaronder de film Gravity (met Sandra Bullock en George Clooney) die in 2014 een Oscar en een BAFTA award won voor Best Visual Effects, en de film  Interstellar die deze prijzen won in 2015.
 • Aan Bournemouth University studeren ruim 2.300 internationale studenten uit circa 120 landen.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op.

Wil je meer weten over Bournemouth University?

Meer informatie over Bournemouth University?
Contacteer ons
Contact