Engeland

Bezoek de Tower Bridge tijdens je studie in Londen
 

Studeren in Engeland

Het land van Shakespeare, King Arthur & Jane Austen en natuurlijk van de geweldige stad London, met de Big Ben en Tower Bridge. Engeland is rijk aan cultuur en heeft eigenlijk iedereen wel iets te bieden. Een studie in Engeland is ideaal als je in het buitenland wilt studeren, maar niet te ver van huis wilt zijn.

Studie in Engeland

Ieder jaar studeren er duizenden internationale studenten in het Verenigd Koninkrijk. Het universitair onderwijs in Engeland is net als in België verdeeld in de twee fasen van de bachelor-masterstructuur (bama-structuur).

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland omvat in totaal vier gebieden die voortkomen uit de landen die in het koninkrijk zijn verenigd. Het eiland Groot-Brittannië omvat Engeland in het zuiden, Schotland in het noorden en Wales in het westen. Het noordoostelijk deel van het Ierse eiland vormt Noord-Ierland. Elk gebied wordt gekenmerkt door een geheel eigen karakter en de tegenstelling tussen de diverse landsdelen zijn groot.

Bevolking

Engeland: 50.714.000 inwoners
Schotland: 5.108.000 inwoners
Wales: 2.977.000 inwoners
Noord-Ierland: 1.733.000 inwoners

Typisch Engels

Engeland staat niet bekend om haar hoogstaande gastronomie. Toch is een uitgebreid Engels ontbijt, een portie fish and chips of een goede Sunday roast op zijn tijd best lekker. Ook typisch Engels zijn bier en thee, hoewel ook de grote bekende koffieketens al langer hun weg weten te vinden in Engeland. En ook al is de Indiase curry geen echt Engels gerecht, het wordt het toch onder Britse gastronomie gerekend, zo populair is het onder de Britten.

Klimaat

Door de omringende zeeën heeft het Verenigd Koninkrijk een zeeklimaat. Het weer is daardoor over het algemeen mild en relatief vochtig. Langs de zuidwestelijke kusten in Cornwall heerst in juli en augustus vaak een subtropisch klimaat.

Feiten & cijfers

Hoofdstad: Londen
Staatsvorm: Monarchie
Tijdzone: UTC +0 (zomer: +1)
Valuta: Britse pond / GBP

Meer informatie over Engeland?
Contacteer ons
Contact