Dubai

De Burj Al Arab in Dubai
 

Studeren in Dubai

Dubai wordt vaak de Parel van de Perzische Golf genoemd, iets dat makkelijk te begrijpen is als je dit paradijs met witte stranden, turquoise water, luxe hotels en winkels bezoekt. Als je denkt aan een carrière in het toerisme dan is Dubai het perfecte alternatief. Dubai is de snelst groeiende toeristische bestemming ter wereld en de ultieme plek om te wonen en studeren in de toerisme branche.

Studie in Dubai

KILROY werkt samen met Emirates Academy of Hospitality Management in Dubai. De Emirates Academy biedt uitstekend onderwijs en is een echte aanrader wanneer je een internationale carrière in toerisme of hospitality management ambieert. Dubai is de snelst groeiende toeristische bestemming ter wereld en dus kun je direct aan de slag na het behalen van je diploma.

Bevolking

Dubai is een van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) vormen. Het is de op één na grootste emiraat, maar wel de dichtstbevolkte. De VAE behoren tot de rijkste landen ter wereld met haar enorme oliereserves en ontwikkelt haar toerisme in een snel tempo. Het land denkt tegen 2015 het aantal toeristen van vijf miljoen tot vijftien miljoen opgeschroefd te hebben, dit zorgt ervoor dat het de perfecte plek is om hospitality te studeren en het toerisme van dichtbij mee te maken.

De populatie van Dubai wordt geschat op 1,5 miljoen. Driekwart van de bevolking is man. De stad Dubai is multicultureel; slechts 5% zijn locale Emiraten, de rest bestaat uit emigranten van over de hele wereld. De bevolking van Dubai groeit ongeveer 7% per jaar en men denkt dat de stad in 2010 twee miljoen inwoners zal hebben. De Emir van Dubai is Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ook wel Sjeik Mohammed genoemd. Hij is sinds vier jaar het staatshoofd en is ook premier en vice-president van de Verenigde Arabische Emiraten.

Levensstijl

Dubai is een multiculturele plek met vele verschillende nationaliteiten. Dit zorgt voor een opwindende mix van culturen, kleuren en keukens. De mensen in Dubai zijn over het algemeen erg liberaal en ruimdenkend.

Het emiraat heeft vele restaurants en hotelbars voor elk budget en elke smaak. Er zijn vele sportmogelijkheden in de omgeving, zoals zandsurfen, paardrijden op het strand, zeilen, windsurfen en duiken! Je kunt ook het hele jaar door golfen op een van de uitstekende golfbanen in en rondom Dubai.

De stad staat ook bekend om zijn vele mogelijkheden om te winkelen, je vindt er van alles; van traditionele souks (markten) tot het grootste winkelcentrum ter wereld. Dubai is in het verleden al vier jaar op een rij door Interpol tot meest veilige toeristenbestemming ter wereld verkozen en is een fijne, veilige en interessante plek om te wonen en te studeren.

Economie

Je zou het misschien niet denken maar slechts 3% van de economie in Dubai komt van de olie. Financiële diensten, handel en toerisme overheersen de economie.

Taal

De officiële taal is Arabisch, maar Engels wordt overal gebruikt. Hindi en Urdu worden ook veel gesproken.

Klimaat

Het klimaat in Dubai is subtropisch en dit betekent dat het weer in Dubai meestal warm en zonnig is. 's Winters is de gemiddelde temperatuur overdag 25°C, vlakbij het strand rond de 12-15°C en in de woestijn rond de 5°C. 's Nachts is het redelijk koel. 's Zomers is het erg warm en vochtig in Dubai, met temperaturen die tot boven de 40°C stijgen. Zelfs aan zee kan het 37°C worden, met een luchtvochtigheid van 90%.

Feiten & cijfers

Tijdzone: UTC +4
Valuta: VAE-dirham / AED

Meer informatie over Dubai?
Contacteer ons
Contact