Thompson Rivers University

Skiën tijdens je studie in Canada
 

Studeren aan Thompson Rivers University

Thompson Rivers University is een moderne en innovatieve universiteit gevestigd in de stad Kamloops in de Canadese provincie Brits-Columbia. De campus is omgeven door spectaculaire landschappen. Als je graag in het buitenland wilt studeren en houdt van avontuur en outdoor activiteiten, dan is deze universiteit de perfecte keuze voor jou!

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan Thompson Rivers University (TRU). Op de andere pagina's informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Kamloops, de accommodatie, de aanmeldingsprocedure en over ervaringen van andere studenten.

10 goede redenen om te studeren aan Thompson Rivers University

 1. TRU is een internationaal erkende universiteit.
 2. Als internationale student heb je toegang tot een groot aantal ondersteunende faciliteiten en diensten op de campus.
 3. Tijdens je studie in Canada kun je genieten van de vele buitenactiviteiten, zoals curling, golfen, ijshockey, skiën, mountainbiken, paardrijden, tennis, vissen en wandelen.
 4. Hou je van skiën en snowboarden? Binnen 45 minuten met de auto ben je in een aantal van Canada’s meest populaire skigebieden!
 5. Je kunt lid worden van diverse studentenverenigingen, sportclubs en activiteitenprogramma's op de campus, zoals de Student Newspaper, de International Soccer Club en het International Student Activity Program.
 6. Sport is een belangrijk onderdeel van het Canadese onderwijs en de universiteit heeft dan ook een grote verscheidenheid aan varsity teams (sportteams van de universiteit).
 7. De campus ligt op een geweldige locatie aan de rand van het centrum van Kamloops.
 8. Je studeert in een internationale omgeving met studenten uit meer dan 85 landen.
 9. Je kunt kiezen uit comfortabele huisvestingsmogelijkheden op of buiten de campus.
 10. De geweldige stad Vancouver is slechts 45 minuten vliegen van Kamloops.

Wat kan ik studeren aan Thompson Rivers University?

Aan TRU kun je als Belgische student:

 • een volledige bacheloropleiding volgen,
 • een volledige masteropleiding volgen,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student
 • een diploma - of certificate programma volgen.

De universiteit biedt opleidingen in vele studierichtingen, van bedrijfseconomie, informatietechnologie en sport tot toerisme en zelfs adventure studies. Kijk voor meer informatie op onze pagina opleidingen aan Thompson Rivers University of neem contact op met onze studieadviseurs.

Wat kost het om te studeren aan Thompson Rivers University?

Het collegegeld aan TRU varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. 

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Kamploops, Canada en al je andere vragen.

Waarom studeren aan Thompson Rivers University?

Studenten aan Thompson Rivers University in Canada

Met een studie aan TRU in Canada heb je naast keuze uit vele interessante vakken en opleidingen, toegang tot prachtige skigebieden en een grote verscheidenheid aan outdoor activiteiten het hele jaar door. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Adventure Studies van TRU en een Adventure Sport Certificate, Adventure Management Diploma, of Adventure Guide Diploma behalen.

De universiteit biedt bijna 200 verschillende opleidingen en om de hoge kwaliteit van het onderwijs te waarborgen, krijg je les in kleine klassen van gemiddeld 24 studenten per klas en ga je voor de adventure studies uiteraard ook regelmatig op excursie of expeditie! Of combineer je studie aan TRU met het opdoen van werkervaring door gebruik te maken van de verschillende werkervaringsplekken en co-op-programma's.

De stad Kamloops is klein en intiem en er zijn gezellige kroegen en cafés, waardoor je gemakkelijk contacten legt en nieuwe vrienden maakt. Studeren aan TRU is een onvergetelijke ervaring!

Leuke weetjes over TRU

 • TRU ontleent zijn naam aan de rivieren Noord- en Zuid-Thompson, die samenkomen in Kamloops.
 • Er studeren ca. 1.750 internationale studenten per semester aan TRU.
 • De TRU varsity teams heten WolfPack en bestaan uit mannen en vrouwen volleybal, basketbal en voetbal.
 • TRU heeft zes sportteams; honkbal, veldlopen, golf, zwemmen, curling, en cheer squad.
 • TRU heeft 85 studentenverenigingen, zoals de Aboriginal Drum Circle, Actors Workshop, Eco, Pride of de United Way Youth.
 • Er zijn 12 restaurants op de campus.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op.

Wil je meer weten over Thompson Rivers University?

Meer informatie over Thompson Rivers University?
Contacteer ons
Contact