Carleton University

Internationale studenten aan Carleton University
 

Studeren aan Carleton University

Carleton University is gevestigd in Ottawa, de hoofdstad van Canada en biedt je een geweldige studie ervaring in het buitenland. De prachtige, 62 hectare grote campus ligt op enkele minuten van het centrum. Hier studeren ruim 26.000 studenten waarvan ruim tien procent afkomstig uit 153 landen wereldwijd en kun je bacheloropleidingen volgen in meer dan vijftig studierichtingen. Tijdens je studie doe je tevens praktijkervaring op via coöperatieve onderwijsprogramma’s, veldwerk en stages.

Waarom studeren aan Carleton University?

Wil je graag internationale betrekkingen, journalistiek of technologie studeren? Carleton University staat in Canada zeer goed aangeschreven voor deze studierichtingen.

In Ottawa zijn veel belangrijke overheids- en non-profitorganisaties gevestigd. Ook heeft de stad een bruisend bedrijfsleven, talrijke musea en grootschalige onderzoeksfaciliteiten voor gezondheidswetenschappen. De nauwe samenwerking van de universiteit met deze organisaties biedt je als student waardevolle onderzoeks- en stageplaatsen en goede carrièremogelijkheden.

Opleidingen

Aan Carleton University heb je de keuze uit zestien bacheloropleidingen en meer dan honderd majors en specialisaties. De universiteit biedt een unieke en dynamische leeromgeving binnen de faculteiten:

  • Arts and Social Sciences,
  • Business,
  • Engineering and Design,
  • Public Affairs,
  • Science.

Academische erkenning

De universiteit, faculteiten en opleidingen worden door diverse nationale en internationale organisaties en rankings erkend, hieronder een greep uit de diverse erkenningen:

  • In de Maclean's magazine University Rankings 2013 staat Carleton op de zesde plaats van de meest uitgebreide universiteiten van Canada.
  • Carleton's Bachelor of Journalism is de oudste, meest uitgebreide en bekendste school voor journalistiek in Canada.
  • Systems and Software Engineering aan Carleton University is een van de top onderwijsinstellingen wereldwijd volgens The Journal of Systems and Software - Elsevier (2010).
  • Carleton University wordt volledig erkend door het Ministry of Training, Colleges and Universities of the Province of Ontario.

Feiten & cijfers

Totaal aantal studenten: ca. 26.771
Aantal internationale studenten: ca. 3.500 

Meer informatie over Carleton University?
Contacteer ons
Contact