University of Sydney

Studeren aan de University of Sydney
 

Studeren aan de University of Sydney

University of Sydney is de oudste en meest prestigieuze universiteit van Australië. De onderwijsinstelling behoort tot één van de beste universiteiten ter wereld in diverse ranglijsten. Het studentenleven in Sydney is geweldig. De grootste en meest internationale stad van Australië biedt je gegarandeerd de mooiste tijd van je leven.

Hieronder vind je informatie over studeren aan University of Sydney. Op de subpagina’s lees je meer over de opleidingen, het studentenleven in Sydney, de studentenhuisvesting, aanmeldingsprocedure en ervaringen van studenten.

8 goede redenen om te studeren aan University of Sydney

 1. De hoofdcampussen bevinden op enkele minuten van het centrum van de bruisende studentenstad Sydney.
 2. Ongeacht aan welke van de 16 faculteiten je ook studeert, je ontvangt uitstekend onderwijs.
 3. De universiteit heeft meer dan 200 studentenclubs en -verenigingen waaronder diverse sportclubs.
 4. Je kunt kiezen uit het meest uitgebreide opleidingsaanbod van Australië.
 5. University of Sydney is geaccrediteerd door EQUIS en AASCB.
 6. De universiteit wordt wereldwijd geprezen voor haar uitstekende onderzoek en onderwijs.
 7. Er studeren meer dan 10.000 internationale studenten uit 145 landen.
 8. University of Sydney is de oudste universiteit in Australië en zeer prestigieus.

Wat kan ik studeren aan University of Sydney?

Aan University of Sydney kun je als Belgische student kiezen uit de onderstaande opleidingen:

 • bacheloropleiding
 • masteropleiding
 • één of twee semesters studeren als study abroad student.

Je kunt kiezen uit een groot aanbod aan opleidingen en vakken in verschillende studierichtingen. Lees meer over de vele studiemogelijkheden op de pagina Opleidingen aan University of Sydney of neem contact op met een van onze studieadviseurs om de studie van je dromen te vinden.

University of Sydney hoog in de ranglijsten

 • University of Sydney is lid van de prestigieuze 'Group of Eight', een netwerk van de acht meest toonaangevende universiteiten in Australië.
 • In de QS World University Rankings 2015-2016 staat University of Sydney op plaats 45 van de 100 beste universiteiten ter wereld.
 • In de Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 staat University of Sydney op plaats 56 van de 100 beste universiteiten ter wereld.
 • University of Sydney is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System) and AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business).

Wat kost het om te studeren aan University of Sydney?

Het collegegeld aan University of Sydney varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. 

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Sydney, Australië en al je andere vragen.

Leuke weetjes over University of Sydney

 • Er studeren ca. 51.000 studenten en meer dan 10.000 van hen zijn internationale studenten uit 145 landen. Je maakt studievrienden over de hele wereld.
 • De universiteit heeft een uitgebreide bibliotheek met meer dan 5,2 miljoen titels en er zit zeker een boek voor jou tussen.
 • Er zijn ruim 200 clubs en verenigingen waar je je als internationale student bij kunt aansluiten. Je houdt bijna geen tijd over om te studeren.
 • Je kunt kiezen uit ca. 43 sportclubs op de campus. Blijf fit Down Under!

University of Sydney ligt centraal gelegen in Sydney, Australië
University of Sydney ligt op enkele minuten van het centrum van Sydney 

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie aan University of Sydney, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op.

Wil je meer weten over University of Sydney?

Meer informatie over University of Sydney?
Contacteer ons
Contact