University of South Australia

Studeren aan de University of South Australia
 

Studeren aan University of South Australia

University of South Australia biedt uitstekend onderwijs, moderne faciliteiten en een levendige, internationale studentengemeenschap. De universiteit is gevestigd in Adelaide, een stad die bekend staat om de prachtige stranden, groene parken, goede wijnindustrie en vele festivals. Adelaide is bovendien een van de meest betaalbare steden van Australië.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan University of South Australia (UniSA). Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Adelaide, huisvesting voor studenten, de aanmeldingsprocedure en over ervaringen van studenten.

8 goede redenen om te studeren aan University of South Australia

 1. De Australische deelstaat South Australia is ook gekend als de Festival State vanwege het grote aantal kunst-, cultuur-, food-, sport- en wijnfestivals.
 2. Adelaide, de hoofdstad van de deelstaat South Australia, staat bekend als 20 Minute City aangezien je binnen een half uur bij de meeste bezienswaardigheden kunt zijn.
 3. De stad is nummer 9 in de Lonely Planet´s Top 10 Cities to Visit 2014.
 4. Twee campussen van University of South Australia bevinden zich midden in het centrum van Adelaide.
 5. De universiteit biedt een uitstekend onderwijs in vele studierichtingen binnen vier divisies: Business School, Health Sciences, Education, Arts and Social Sciences, en IT, Engineering and the Environment.
 6. Adelaide is de meest betaalbare hoofdstad op het Australische vasteland, volgens de Economist Intelligence Unit.
 7. UniSA heeft een sterke banden met het bedrijfsleven en een praktische onderwijsbenadering, met onder andere bedrijfsprojecten, reismogelijkheden, carrièrebeurzen, netwerkenevenementen en mentorprogramma's.
 8. De arbeidsparticipatie van UniSA-afgestudeerden is de hoogste in South Australia.

Wat kan ik studeren aan University of South Australia?

Aan deze universiteit kun je als Belgische student:

 • een volledige bacheloropleiding volgen,
 • een volledige masteropleiding volgen,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in België.

De universiteit biedt opleidingen in vele studierichtingen, van bedrijfseconomie, informatietechnologie en sport tot toerisme en zelfs adventure studies. Kijk voor meer informatie op onze pagina opleidingen aan University of South Australia of neem contact op met onze studieadviseurs.

University of South Australia in de rankings

University of South Australia is een jonge onderwijsinstelling die wereldwijd erkenning geniet voor de kwaliteit van het onderwijs en creativiteit van haar alumni. Hieronder vind je enkele noteringen van University of South Australia in belangrijke ranglijsten:

 • De universiteit staat op nummer 56 in The Times Higher Education 100 most international universities in the world 2015.
 • UniSA is bekroond met 5 sterren voor Excellence in de 2015 QS World University Rankings voor: teaching, facilities, internationalization, innovation, en access.
 • De 2014 Good Universities Guide plaatst UniSA als de leidende universiteit in South Australia voor de arbeidsparticipatie van afgestudeerden en op nummer 1 voor algemene studententevredenheid.
 • De universiteit is 50 plaatsen gestegen in de Times Higher Education (THE) World University Rankings, van plaats 340 in 2013, naar 290 in 2014 – de jongste Australische universiteit in de top 300.
 • In de QS Top 50 universities under the age of 50 2014/15 staat UniSA op nummer 41.
 • University of South Australia’s MBA ontving 5 sterren van The Graduate Management Association of Australia (GMAA). UniSA is één van de slechts twee Australische onderwijsinstellingen die deze 5-Star rating zeven opeenvolgende jaren weet te behouden.
 • University of South Australia’s Business School is geaccrediteerd door EQUIS.

Wat kost het om te studeren aan University of South Australia?

Het collegegeld aan University of South Australia varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. 

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Adelaide, Australië en al je andere vragen.

Leuke weetjes over University of South Australia

 • Met ruim 34.000 studenten is University of South Australia de grootste universiteit van South Australia.
 • De universiteit heeft een levendige internationale studentengemeenschap met ruim 6.000 internationale studenten van over de hele wereld.
 • In de bibliotheek vind je meer dan 3 miljoen online artikelen, e-books, databases, afbeeldingen en gedrukte boeken en tijdschriften.
 • De universiteit biedt goed uitgeruste huisvestingsmogelijkheden.
 • De wegen in Adelaide zijn vlak en er zijn veel fietspaden en –stroken, wat het gemakkelijk en prettig maakt om naar de universiteit te fietsen.

Geniet van het internationale studentenleven in Adelaide
Geniet van het internationale studentenleven aan UniSA in Adelaide

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op.

Wil je meer weten over University of South Australia?

Meer informatie over University of South Australia?
Contacteer ons
Contact