University of New South Wales

Studeren in Australië aan University of New South Wales in Sydney
 

Studeren aan University of New South Wales

Wil je studeren aan een van de meest prestigieuze universiteiten van Australië, in een stad waar je uitermate goed kunt stappen, shoppen, sightseeën en vlakbij heerlijke stranden zoals Coogee - en Bondi Beach? Kies dan voor de University of New South Wales in Sydney, Australië. Hier kun je opleidingen volgen op bachelor- en masterniveau of een of twee semesters studeren als onderdeel van je studie in België.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan University of New South Wales (UNSW). Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Sydney, huisvesting voor studenten, de aanmeldingsprocedure en over ervaringen van studenten.

8 goede redenen om te studeren aan University of New South Wales

 1. UNSW is een van de meest toonaangevende onderzoeksuniversiteiten in Australië.
 2. Kies je voor een studie aan deze Australische universiteit, dan kies je voor uitstekend onderwijs gegeven door vakkundige en toegewijde docenten.
 3. Je kunt kiezen uit een breed scala aan studierichtingen en meer dan verschillende 900 opleidingen.
 4. De universiteit is gevestigd in een van de beste studentensteden ter wereld, Sydney, vlakbij het Central Business District (CBD) ofwel het zakencentrum van de stad en de geweldige stranden Coogee - en Bondi Beach.
 5. Aan UNSW studeren meer dan 50.000 studenten uit meer dan 120 landen, waardoor je vrienden maakt uit alle hoeken van de wereld.
 6. De sfeer op de campus is relaxed en gezellig. Er zijn vele cafés, winkels en ruim 200 studentenclubs en verenigingen. Bovendien worden er regelmatig allerlei leuke en interessante evenementen georganiseerd.
 7. De campus biedt moderne huisvestingsmogelijkheden in een veilige omgeving.
 8. De zowel lokale als wereldwijde netwerken en samenwerkingsverbanden van de universiteit bieden veel mogelijkheden tot kennisuitwisseling, debat en delen van onderzoeksresultaten.

University of New South Wales in de rankings

UNSW behoort tot de Group of Eight, een netwerk van de acht meest toonaangevende universiteiten in Australië, en is lid van het Universities 21 network. Ook staat UNSW genoteerd in diverse belangrijke ranglijsten:

 • In de Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 staat UNSW op plaats 82 van de 100 beste universiteiten ter wereld.
 • In de QS World University Rankings 2014-2015 staat de universiteit op plaats 48 van de 100 beste universiteiten ter wereld en op de 21ste plaats voor ’employer reputation’.
 • In de Australian Good Universities Guide 2014 heeft UNSW de maximale vijf sterren behaald voor de drie ‘employability’ indicatoren; getting a job, starting salaries en positive graduate outcomes.

Wat kan ik studeren aan University of New South Wales?

Aan UNSW kun je als Nederlandse student verschillende soorten opleidingen volgen, zoals:

 • een bacheloropleiding,
 • een masteropleiding, of
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in België.

Kijk voor meer informatie op de pagina opleidingen aan UNSW of neem contact op met onze studieadviseurs.

Wat kost het om aan UNSW te studeren?

Het collegegeld aan UNSW varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. 

Neem contact op of maak een gratis afspraak met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Sydney, Australië en al je andere vragen.

Leuke weetjes over UNSW

 • Totaal aantal studenten: ca. 53.000
 • Totaal aantal internationale studenten: ca. 12.000
 • UNSW heeft een indrukwekkende bibliotheek met ca. 2,7 miljoen titels.
 • De universiteit heeft de meest uiteenlopende studentenverenigingen, van een Harry Potter Society (ja, serieus!) tot Soccer Societies.
 • Via UNSW Volunteer Expo kun je in contact komen met allerlei non-profit organisaties voor vrijwilligerswerk.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op.

Meer informatie over University of New South Wales?
Contacteer ons
Contact