RMIT University

Studeren in Melbourne aan RMIT University

Studeren in Melbourne

Het Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT University) is gevestigd in Melbourne. Dit is de hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria en de tweede stad van Australië. Melbourne wordt gezien als de culturele hoofdstad van het land. Bij ons is de stad natuurlijk ook bekend vanwege de grote sportevenementen zoals de Grand Prix en het tennistoernooi de Melbourne Open.

Tweede beste studentenstad ter wereld

RMIT University ligt in het centrum van Melbourne. Het is een enorm populaire studentenstad, er studeren ca. 60.000 internationale studenten. Melbourne is uitgeroepen tot tweede beste studentenstad ter wereld.

De stad heeft een groot cultureel aanbod, prettig klimaat, relatief lage kosten voor levensonderhoud en goede sociale verhoudingen. Bovendien is er weinig criminaliteit en een uitstekende gezondheidszorg. Ook wordt het vaak de kunst- en cultuurhoofdstad van Australië genoemd, vanwege haar aanbod aan moderne kunstexposities en culturele evenementen. De stad heeft een bruisend nachtleven, prachtige parken en vlak buiten de stad vind je heerlijke stranden.

Melbourne City view
Uitzicht op de stad Melbourne

Levensstijl

De levensstijl wordt gezien als kosmopolitisch en stijlvol en er wordt ook door vele inwoners vastgehouden aan oude Britse gewoontes. De inwoners van Melbourne houden van goed eten en drinken en er zijn dan ook meer dan drieduizend restaurants.

Bevolking

Melbourne heeft rond de 4 miljoen inwoners. Het is een populaire stad om te studeren. Op straat zie je veel studenten en, de immigrantenmeerderheid van de stad, veel Grieken en Italianen. De inwoners van Melbourne zijn erg sociaal en extravert en sport speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven. Veel inwoners zijn liefhebbers van Australian Football en andere sporten.

Klimaat

Melbourne heeft een zeeklimaat, het weer is erg veranderlijk. De gemiddelde temperatuur schommelt gedurende het jaar tussen de 10 en 20 graden Celsius. Van juni tot en met augustus is het winter en de zomer loopt van november tot en met januari.

Reisinformatie Melbourne

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Melbourne. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over RMIT University?
Contacteer ons
Contact