Monash University

Studeren in Australië aan Monash University
 

Studeren aan Monash University

Monash University is de grootste en meest internationale universiteit in Australië. De universiteit biedt uitstekend onderwijs en heeft vijf verschillende campussen verspreid over de geweldige stad Melbourne. Melbourne is al meerdere keren uitgeroepen tot een van de beste studentensteden ter wereld, en met een goede reden!

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan Monash University. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Melbourne, huisvesting voor studenten, de aanmeldingsprocedure en over ervaringen van studenten.

Waarom studeren aan Monash University?

Monash University heeft een breed aanbod aan studiemogelijkheden en bij veel studies bestaat de mogelijkheid om stage te lopen. Vooral dit laatste zorgt er voor dat je een aantrekkelijke kandidaat bent voor toekomstige (internationale) werkgevers.

De universiteit heeft vijf campussen in en rondom Melbourne, de tweede beste studentenstad ter wereld. Melbourne staat ook gekend als de culturele hoofdstad van Australië en het studentenleven is er gewoonweg geweldig. De stad is gekend voor haar prachtige stranden, uitgaansleven en culturele scène. Met studenten uit meer dan 100 verschillende landen is Monash University een enorm internationale universiteit. Hier kom je niet enkel in aanraking met de Australische cultuur maar hier leer je ook studenten kennen van over de hele wereld. You're gonna love it! 

Wil je al eens graag een kijkje nemen hoe het er aan toe gaat aan Monash University? Bekijk dan de officiële Instagram account van de universiteit

Wat kan ik studeren aan Monash University?

Aan Monash University kun je als Belgische student kiezen uit de onderstaande opleidingen:

  • bacheloropleiding
  • masteropleiding
  • één of twee semesters studeren als study abroad student.

Je kunt kiezen uit een groot aanbod aan opleidingen en vakken in verschillende studierichtingen. Lees meer over de vele studiemogelijkheden op de pagina opleidingen aan Monash University of neem contact op met onze studieadviseurs om de studie van je dromen te vinden.

Studeren aan Monash University in Australië - KILROY

Monash University in de ranglijsten

De faculteit Technology en Engineering van Monash University wordt beschouwd als één van de twintig beste van de wereld en het MBA programma is een van de beste van Australië.

Monash maakt deel uit van de Group of Eight. Dit zijn de acht meest prestigieuze universiteiten van Australië.

Tevens staat Monash University op plaats 67 in de QS World University Rankings 2015-2016 en op plaats 73 in de Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 van de 100 beste universiteiten van de wereld.

Wat kost het om te studeren aan Monash University?

Het collegegeld aan Monash University varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. 

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Melbourne, Australië en al je andere vragen.

Leuke weetjes over Monash University

  • Monash University staat staat gerangschikt als één van de top 100 universiteiten. 
  • Monash University is de grootste universiteit van Australië. Er studeren ca. 63.000 studenten en meer dan 22.000 van hen zijn internationale studenten.
  • De hoofdcampus van de universiteit, Clayton, is zo groot dat het zelfs zijn eigen postcode heeft. 
  • De universiteit is genoemd naar Sir John Monash, die ook afgebeeld staat op het Australische $100 bankbiljet. 
  • De universiteit beschikt over zijn eigen windtunnel, meestal gebruikt door de ingenieur studenten. 
  • Monash beschikt over 140 studenten clubs naast 40 verschillende sportclubs. Hier ga je je zeker niet vervelen in je vrije tijd. 

Hoe kan KILROY me helpen? 

Study at Monash University in Melbourne

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op en maak je gratis afspraak.

Meer informatie over Monash University?
Contacteer ons
Contact