Macquarie University

Genieten van het studentenleven in de campusbar van Macquarie University

Huisvesting aan Macquarie University

De moderne campus van Macquarie University (MQ) is gevestigd midden in de wereldstad Sydney, Australië. De City campus ligt midden in het moderne high-tech zakencentrum en de North Ryde campus ligt in een 126 hectare groot park. De krant The Australian heeft MQ uitgeroepen tot groenste universiteit van New South Wales.

Studentenhuisvesting Macquarie University

Macquarie University biedt studentenkamers die zich bevinden op en buiten de campus. Het International Office van Macquarie University heeft verschillende soorten huisvesting voor internationale studenten. Jonge studenten wonen vaak in "colleges" waar de maaltijden verzorgd worden. Oudere studenten geven de voorkeur aan de meer zelfstandige appartementen.

Je kunt er voor kiezen hiervan geen gebruik te maken en zelf iets te zoeken. Wel raden we je dan aan om voor je vertrek een hostel te boeken voor de eerste vijf overnachtingen. Op deze manier heb je voldoende tijd om een woning te vinden. Er zijn vele appartementen of townhouses te vinden die aan studenten worden verhuurd en op 10-30 minuten van de campus liggen.

Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie over huisvesting tijdens je studie aan Macquarie University in Australië.

Campussen van MQ

MQ heeft twee campussen in Sydney; de North Ryde campus en de City campus. De North Ryde campus is een dorp op zich en ligt in een 126 hectare groot park. De City campus is gevestigd midden in het moderne high-tech zakencentrum van Sydney. De krant The Australian heeft MQ uitgeroepen tot groenste universiteit van New South Wales.

Faciliteiten

Op de North Ride campus tref je niet alleen uitstekende onderwijsfaciliteiten, maar ook:

  • een treinstation met rechtstreekse verbinding naar het centrum van de stad,
  • een gloednieuwe, hypermoderne universiteitsbibliotheek,
  • een modern sportcentrum met binnenzwembad en verwarmd buitenzwembad,
  • een academisch ziekenhuis met tal van medische diensten voor studenten en medewerkers,
  • tal van cafés, banken en winkels,
  • de beste faciliteiten voor kunst en wetenschap in de regio Azië-Pacific.

Vervoer

De campus is met de bus en trein uitstekend te bereiken vanuit het centrum en andere stadswijken. Het openbaar vervoer is goed geregeld in Sydney, met de keuze uit bus, trein en ferry is het makkelijk om overal te komen.

Meer informatie over Macquarie University?
Contacteer ons
Contact