La Trobe University

Studeren aan La Trobe University
 

Studeren aan La Trobe University

La Trobe University biedt je de gelegenheid om de geweldige Australische levensstijl, de prachtige campus en het uitstekende onderwijs te ervaren. De grootste campus van deze universiteit ligt in Melbourne, de tweede beste studentenstad ter wereld.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan La Trobe University. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Melbourne, huisvesting voor studenten, de aanmeldingsprocedure en over ervaringen van studenten.

7 goede redenen om te studeren aan La Trobe University

 1. La Trobe behoort tot de 10 beste universiteiten in Australië voor Arts & Humanities volgens de Times Higher Education World University Subject Rankings 2014-2015.
 2. De opleidingen worden ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven.
 3. De universiteitscampus ligt in een prachtige omgeving.
 4. La Trobe heeft een breed aanbod aan ondersteunende diensten speciaal voor internationale studenten.
 5. Melbourne wordt gezien als een van de beste studentensteden en meest leefbare steden ter wereld en staat bekend om het gevarieerde aanbod aan food- en internationale festivals, sportevenementen, leuke straatjes en om zijn relaxte levensstijl.
 6. Ben je op zoek naar een verblijfplaats voor tijdens je studie in Melbourne? Geen probleem! La Trobe biedt een breed scala aan huisvestingsmogelijkheden en kan je helpen met het vinden van de juiste woonruimte op of buiten de campus.
 7. Een ding is zeker – je zult je niet vervelen in je vrije tijd. Je kunt namelijk lid worden van verschillende clubs en verenigingen, zoals de Journalism, Media and Art Society, de Cinema Club, een van de vele sportteams of misschien wil je wel meelopen aan de Melbourne Marathon met het Team La Trobe?

La Trobe University in de rankings

In de QS World University Rankings by Subject 2015 staat La Trobe in de Top 100 universiteiten ter wereld voor de studierichtingen History, Sociology en Communication and Media studies. Bovendien staan de volgende zeven studierichtingen in de Top 200: Linguistics, Agriculture, Psychology, Accounting and Finance, Education, Law, Politics en International studies.

La Trobe staat in de top 100 van 'emerging universities in the world 2014' van Times Higher Education.

Wat kan ik studeren aan La Trobe University?

Aan La Trobe kun je als Belgische student:

 • een volledige bacheloropleiding volgen,
 • een volledige masteropleiding volgen,
 • een postgraduate certificate - of - diploma programma volgen,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in België.

La Trobe University biedt opleidingen en vakken van uitstekende kwaliteit in vele studierichtingen, zoals; bedrijfseconomie, culturele studies, economie, gezondheidswetenschappen, international relations, journalistiek, kunst & vormgeving, maatschappelijk werk, management, rechten, sociologie, taalwetenschap en nog veel en veel meer.

Ook biedt La Trobe een aantal unieke opleidingen zoals; Aboriginal studies, zoölogie, nanotechnologie en fotografie en een grote variëteit aan sportopleidingen zoals; sportjournalistiek, sportmanagement en outdoor education.

Kijk voor meer informatie op de pagina opleidingen aan La Trobe of neem contact op met onze studieadviseurs.

Latrobe Campus Grass

Locatie La Trobe University 

De hoofdcampus van La Trobe, de Bundoora campus, ligt ongeveer 13 km buiten het centrum van Melbourne in een prachtige groene omgeving. Vanaf hier ben je met de tram of bus binnen een half uur in het stadscentrum, ook wel CBD (central business district) genoemd. De campus beschikt over alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals supermarkten, restaurants en het geweldige studentencafé The Eagle Bar.

Locatie van La Trobe University in Melbourne, Australië

Melbourne behoort al jaren tot de top 3 meest leefbare steden ter wereld volgens de Global Liveability Ranking van de Economist Intelligence Unit. Het is een multiculturele studentenstad waar jij je zeker thuis zult voelen.

Wat kost het om te studeren aan La Trobe?

Het collegegeld aan La Trobe varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. 

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Melbourne, Australië en al je andere vragen.

Leuke weetjes over La Trobe University

 • La Trobe heeft meer dan 34.000 studenten.
 • La Trobe is de beste onderzoeksuniversiteit in Australië op het gebied van microbiologie en een van de beste op het gebied van biochemie, celbiologie en diergeneeskunde.
 • Boost je cv met werkervaring tijdens je studie! La Trobe biedt vele vakken met stageplekken en plaatsen voor praktijkervaring.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op.

Wil je meer weten over La Trobe?

Meer informatie over La Trobe University?
Contacteer ons
Contact