Blue Mountains

Studeren in Australië vlakbij de Three Sisters in de Bleu Mountains

Studeren in de Blue Mountains en Sydney

Blue Mountains International Hotel Management School is gevestigd Leura, in het prachtige nationale park de Blue Mountains, en in Sydney. Het berggebied Blue Mountains dankt zijn naam aan een blauwe gloed die tientallen soorten eucalyptusbomen uitstralen. Een van de bekendste bezienswaardigheden in dit gebied is de rotsformatie de Three sisters. Er is geen betere plek te vinden om een opleiding op het gebied van toerisme te volgen.

Blue Mountains

De eerste twee jaar van de bacheloropleiding van Blue Mountains International Hotel Management School (BMIHMS) volg je op de campus in Leura. Dit stadje ligt middenin de Blue Mountains, op anderhalf uur rijden van Sydney. Dit grote natuurgebied bestaat uit zeven verschillende nationale parken en is sinds 2000 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Blue Mountains bestaat uit regenwouden op een kalksteenplateau welke geweldige uitzichten biedt en waar je fantastisch kunt wandelen. Het is al heel lang een populaire toeristische trekpleister voor mensen die op zoek zijn naar gezonde, frisse lucht en de vrije natuur. Het gebied heeft haar naam te danken aan de blauwe mist die ontstaat wanneer oliën van miljoenen eucalyptusbomen verdampen. Er zijn ook ontzettend veel dieren te vinden in de Blue Mountains. Je kunt zomaar de grijze reuzenkangoeroe, wombats en possums tegenkomen tijdens een wandeling.

Sydney

De masteropleiding van BMIHMS en het laatste jaar van de bachelor volg je op de nieuwe campus in het centrum van Sydney. Sydney is de meest dichtbevolkte stad van Australië met een inwoneraantal van 4,2 miljoen en wordt gezien als een van de meest bruisende en multiculturele steden ter wereld. Het is ook de hoofdstad van New South Wales.

Klimaat

Het klimaat is ideaal met vier behaaglijke jaargetijden. 's Winters is de temperatuur gemiddeld 15-20 graden, 's zomers is het gemiddeld 25-35 graden.

Reisinformatie Sydney

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Sydney. Bijvoorbeeld over voordelige vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over Blue Mountains?
Contacteer ons
Contact