Australië

Kies voor een studie Down Under
 

Studeren in Australië

Grote steden, kilometerslange stranden, unieke natuur en wildlife en een bijzonder klimaat. Australië is een fantastisch land met bovendien eindeloze studiemogelijkheden! Australische universiteiten bieden uitstekend onderwijs, dus voor een uitdagende, internationale studie zit je hier goed!

Studie Australië

In Australië studeren is erg populair dankzij de combinatie van kwalitatief goed onderwijs en de unieke lifestyle. Als internationale student heb je de keuze uit een breed aanbod aan opleidingen op verschillende niveaus. Je kunt er bachelor- en masteropleidingen volgen in vele studierichtingen of een study abroad programma doen. De Australische overheid bewaakt de kwaliteit van alle universiteiten waaraan je kunt studeren.

Bevolking

Australië is een van 's werelds oudste continenten. De oerbevolking, de Aboriginals, wonen al meer dan 40.000 jaar op dit continent en zijn waarschijnlijk de oudste civilisatie ter wereld. Het moderne Australië is een multiculturele samenleving en meer dan honderd verschillende etnische groepen hebben Australië tot hun thuis gemaakt. De verschillende culturen leven samen in harmonie wat tot een open en tolerante samenleving met een rijk cultureel leven heeft geleid. Australiërs staan bovendien bekend om hun gastvrijheid, iets waar je als internationale student goed gebruik van kunt maken.

Afkomst bevolking van Australië: 

 • Europa: 92%
 • Azië: 7%
 • Aboriginal en anders: 1%

De vijf grootste bevolkingsgroepen zijn:

 • Britten;
 • Nieuw-Zeelanders;
 • Italianen;
 • Vietnamezen;
 • Chinezen

Levensstijl

Australië heeft een perfect klimaat met veel zon en weinig regen. De manier van leven down under wordt dan ook gekenmerkt door activiteiten in de buitenlucht. Australiërs houden van sport, vooral watersporten zijn populair. Daarna komt men bijeen voor een 'barbie', oftewel een barbecue, in de tuin of in een van de vele parken. De barbecue is niet weg te denken uit het Australische leven. Bijna elke Aussie heeft een BBQ in de tuin en ook op de stranden vind je gratis publieke barbecues. Bij elke feestelijke gebeurtenis of gewoon na een heerlijke zomerse dag wordt deze aangestoken en worden de hamburgers op het vuur gelegd.

Natuur

De natuur is even gevarieerd als de bevolking, er zijn meer dan 500 nationale parken en 4700 mijl aan fantastisch kustlandschap.

Taal

De officiele taal is Engels en wordt door ca. 80% van de bevolking gesproken. Andere talen zijn Chinees (2,1%), Italiaans (1,9%) en Grieks (1,4%). Verschillende Aboriginal talen zijn de moedertaal voor ca. 0,02% van de bevolking. 

Regeringsvorm

Australië is een constitutionele monarchie, lid van het Gemenebest van Naties (het vroegere Britse Gemenebest). Koningin Elizabeth II is het staatshoofd; zij wordt vertegenwoordigd door een gouverneur-generaal.

Religie

In 2006 zagen 64% van alle Australiërs zich als christen, waarvan 26% Katholiek en 19% Anglicanen.

Klimaat

De jaargetijden in Australië zijn het tegenovergestelde van de onze, dus de zomer begint in december en de winter begint in juni. Er zijn grote verschillen in het klimaat overal in het land - New South Wales, Western Australia en Queensland hebben warme zomers en milde winters. Op Tasmanië en in Victoria kan de winter koel zijn. In het midden van het land is het het hele jaar door warm en in het tropische noorden is het tropisch met een droogtetijd van mei tot september en regentijd van december tot maart.

Feiten & cijfers

Bevolking: ca. 22 miljoen
Hoofdstad: Canberra, (ruim 356 duizend inwoners)
Tijdzones: UTC +8 tot +11 uur
Valuta: Australische dollar / AUD
Staten:

 • Australian Capital Territory
 • New South Wales
 • Victoria, Queensland
 • South Australia
 • Western Australia
 • Northern Territory
 • Tasmania
Meer informatie over Australië?
Contacteer ons
Contact