Amerika

Studeren in Californië aan het Santa Monica College

Praktische informatie studie in Amerika

Als je bent ingeschreven aan de universiteit, kun je starten met de laatste voorbereidingen. Je hebt een studentenvisum nodig om het land binnen te komen en je moet bedenken waar je wilt gaan wonen. En je gaat natuurlijk niet alleen naar Amerika om te studeren - je wilt ook iets van het land zien!

Visa

Om in Amerika te studeren heb je een studievisum nodig. De benodigde papieren krijg je van de universiteit. Bovendien word je uitgenodigd voor een interview op de Amerikaanse ambassade. Het visum moet afgegeven zijn voordat je vertrekt. Een studievisum geldt normaal gesproken voor de hele studieperiode en daarna nog 60 dagen (na je laatste lesdag) als toeristenvisum.

Gezondheid

Je hebt geen vaccinaties nodig als je naar Ameika reist. Je moet echter wel een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering nemen voordat je vertrekt, anders kun je namelijk een enorme schuld oplopen door één enkel ziekenhuisbezoek. Het is slim om goed verzekerd te zijn wanneer je in het buitenland gaat studeren.

Reizen: Internationaal

Er zijn vele directe vluchten naar Amerika vanuit België. In Economy Class mag je meestal twee keer 23 kilo meenemen naar Amerika (en weer terug naar huis). KILROY heeft goedkope en flexibele tickets voor studenten.

Reizen: Nationaal

Amerika heeft een enorm uitgebreid transportnetwerk, vooral gericht op de auto en vliegen. Openbaar vervoer zoals de bus en trein zijn minder uitgebreid aanwezig dan in Europa. Tussen de steden rijden expresbussen, zoals de Greyhound, wat een goedkoop alternatief is. De trein, vooral uitgevoerd door Amtrak, is duurder en rijdt niet zo vaak als de bus. Er zijn veel vliegmaatschappijen, zowel traditionele als prijsvechters. Op populaire routes is er veel concurrentie, waardoor er goedkope tickets beschikbaar zijn. Op minder populaire routes kan het iets duurder zijn. Je moet een internationaal rijbewijs hebben om in de VS auto te mogen rijden. Het is vrij goedkoop om een eigen auto te kopen, sommige studenten doen dit dan ook.

Woonruimte

De meeste universiteiten hebben studentenkamers (dorms in het Engels) binnen het gebied rond de universiteit (de campus) waar studenten kunnen wonen. Eten zit meestal bij de prijs in, maar niet voor kamers met een eigen keuken. De prijzen variëren afhankelijk van de standaard - sommige bestemmingen in Amerika zijn relatief duur. Het kan voordelig zijn om samen met een studiegenoot een kamer of appartement te huren.

Bereid je goed voor

Studeren in het buitenland vergt enige voorbereiding. Voor je vertrek doorloop je verschillende stappen; van oriëntatie tot en met het regelen van een vliegticket. Kijk voor overige zaken die van belang zijn voor je studie in het buitenland ook op onze pagina voorbereiding studeren buitenland.

Meer informatie over Amerika?
Contacteer ons
Contact