Amerika

Behaal ook je diploma aan Hawaii Pacific University!

Onderwijs in Amerika

Het onderwijssysteem in Amerika is anders dan bij ons. Onze studieadviseurs kunnen je precies vertellen met welke diploma's je toegelaten kunt worden tot een studie in Amerika en of je nog aan aanvullende eisen moet voldoen.

Studieniveaus

Het onderwijs in Amerika wordt opgedeeld in twee niveaus; undergraduate en graduate. Undergraduate leidt normaal gesproken tot een bachelordiploma. Een bacheloropleiding in Amerika duurt vier jaar. Je kunt op undergraduate niveau studeren aan een college of universiteit. De eerste twee jaar hiervan zijn algemeen vormend. Je stelt dan per semester een pakket samen van maximaal vijf vakken. In het derde jaar kies je een hoofdvak, je major, en eventueel nog een bijvak, je minor.

Aan een college kun je de eerste twee jaar van een bacheloropleiding volgen, waarna je kan doorstromen naar een Amerikaanse universiteit. Colleges besteden veel aandacht aan de begeleiding en opvang van hun studenten. Bovendien is het collegegeld over het algemeen lager en het toelatingsbeleid soepeler dan aan de Amerikaanse universiteiten. Ook direct starten met een vierjarige bacheloropleiding aan een universiteit is mogelijk.

Op graduate niveau kun je een masteropleiding doen die één tot twee jaar duurt. 

Academisch jaar

Het academisch jaar is opgedeeld in twee semesters van 15 tot 16 weken, of drie semesters van 10 tot 11 weken.

Engels

Je moet kunnen laten zien dat je Engels op academishc niveau is. De testen die je kunt doen zijn de TOEFL of IELTS. Je kunt je online aanmelden voor deze tests. Op de TOEFL en IELTS sites zelf kun je alvast een proeftest doen zodat je goed bent voorbereid voor de test zelf.

Stage

Een aantal opleidingen hebben als eis dat je een stage doet tijdens je studie, deze telt mee als een van je vakken.

Studierichtingen

Via KILROY kun je in Amerika opleidingen volgen in de onderstaande studierichtingen:

Meer informatie over Amerika?
Contacteer ons
Contact