Green River College

Sander (rechts) en zijn vrienden tijdens het Chinees nieuwjaarsfeest aan Green River College in Amerika

Ervaringen van studenten aan Green River Community College

Wil jij weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren hebben? Hieronder vertellen enkele studenten over hun ervaringen aan Green River College in Auburn, Amerika.

Sander van der Neut

Universiteit: Green River College
Opleiding: Study abroad programma

Sander studeerde drie maanden (een quarter) aan Green River College (Green River). Hij volgde er vier vakken: Filosofie, Radio production, Psychologie, Political science. Na zijn studie aan Green River start hij met de opleiding International Business aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) waarvoor slechts een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Sander heeft echter gegarandeerde toelating gekregen vanwege zijn studie in het buitenland.

Green River College is een bosrijke, kleinschalige campus waar men er alles aan doet om internationale studenten een zo leuk mogelijke tijd te bezorgen. Ze hebben hier het idee dat internationale studenten andere studenten veel kunnen leren. Een idee waar ik het totaal mee eens ben.

Amerika versus Nederland

Ik heb hier in korte tijd al meer geleerd dan in een heel schooljaar in Nederland, ondanks het feit dat het Nederlandse niveau van scholing een stuk hoger ligt dan het Amerikaanse. Wees daarom ook niet bang dat je het tempo niet kunt bijbenen. Als je in het Nederlandse systeem redelijk goed kan meekomen, dan gaat het hier van een leien dakje. Een groot verschil met het Nederlandse systeem is de hoeveelheid aan ondersteunend personeel dat je hier helpt met alles waar je vragen over hebt.

Open-minded

Wanneer je niet bang bent om zelf dingen te moeten regelen en graag een uitdaging zoekt, dan is het een aanrader om in Campus Corner Apartments te gaan wonen. Dit is een speciaal voor (internationale) studenten gebouwd wijkje, op 2 minuten loopafstand van de campus. Hier leef je met drie andere (inter)nationale studenten. Wees dus wel “open-minded”, aangezien je gegarandeerd tegen grote culturele verschillen aan loopt qua onder andere eten en gebruiken. Verder moet je alles zelf regelen, maar er zijn verschillende diensten waaronder een pickup-service waardoor het allemaal soepel verloopt.

Sander tijdens een dagje skiën in Crystal Mountain
Sander tijdens een dag skiën in Crystal Mountain Ski Resort, Washington State

Dubbel en dwars waard

Schrik niet van de prijs! Dit is een van de goedkoopste plekken waar je heen kunt in de US of A. Ik heb zelf een half jaar gewerkt om het bedrag bijeen te krijgen en ben van mening dat het elke cent dubbel en dwars waard is! Waarom? Omdat je hier ontzettend veel leert, het goed staat op je cv, sommige scholen dit een pré vinden, het een geweldige ervaring is en je hier super veel plezier kunt hebben.

Meer informatie over Green River College?
Contacteer ons

Oliver Opoku

Universiteit: Green River College
Opleiding: Associate degree

Oliver studeerde aan Green River en behaalde er zijn Associate degree. Hij vertelde ons: ‘Ik heb een geweldige tijd gehad. Ik heb heel erg veel geleerd, veel vrienden gemaakt en uiteindelijk ook mijn Associate's gehaald.’ Dit is zijn verhaal.

Oliver tijdens zijn studie in Amerika
Oliver aan Green River College

Green River College is een van de beste colleges in de Verenigde Staten (VS). Het prijst zichzelf voor de diversiteit aan studenten en internationale studenten. Met maar 10.000 studenten in totaal slagen ze er in om de klassen klein te houden en om elke student op een persoonlijk niveau aandacht te geven. Ik heb er twee jaar gewoond, gewerkt en vooral gestudeerd.

Wonen op de campus

Toen ik er voor het eerst arriveerde, werd ik op het vliegveld opgehaald en naar Campus Corner Appartments (CCA) gebracht, het appartementencomplex van Green River. Ik heb daar tijdens mijn hele studie gewoond met drie kamergenoten in totaal. Vanaf CCA is het letterlijk maar drie minuten lopen naar de campus. Dankzij de regelmatige evenementen die door CCA worden georganiseerd, leerde ik snel mensen kennen. Het is een hechte gemeenschap met hele vriendelijk mensen die altijd tijd voor je hebben.

Werken op de campus

Na er een jaar gewoond te hebben, besloot ik om te solliciteren voor een Resident Assistant positie bij CCA. In plaats van een maandelijks salaris hoef je met deze baan geen huur meer te betalen, waardoor ik dus veel geld kon besparen voor andere dingen.

Studeren aan een community college

Het studieniveau in de VS ligt wellicht wat lager, maar afhankelijk van welke vakken je kiest kan het alsnog een uitdagende en leerzame ervaring worden. Omdat het systeem in de VS veel flexibeler is, is het mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten vakken en niet alleen die binnen de beperkingen van een major.

De klassen zijn over het algemeen redelijk klein, met een maximum van 30 studenten per klas. Er wordt op deze manier meer persoonlijke aandacht aan de studenten gegeven. Ook is het mogelijk om verschillende docenten tijdens kantooruren te bezoeken voor verdere informatie. Ik heb met sommige docenten op deze manier een persoonlijke band opgebouwd die ik nog steeds onderhoud.

Meer informatie over Green River College?
Contacteer ons
Contact