Foothill-DeAnza Colleges

Studentenleven in Silicon Valley en San Francisco Bay

Studentenleven in Silicon Valley en San Francisco Bay

De Foothill-De Anza Colleges zijn gevestigd 70 km ten zuiden van San Francisco en 10 km van San Jose midden in het wereldberoemde Silicon Valley – een van de populairste gebieden om te wonen ten westen van de Rocky Moutains.

De Foothill-De Anza Colleges liggen tussen San Jose en San Francisco. Deze twee steden bieden alles wat je je maar kunt bedenken: van grote attractieparken en shopping malls tot een geweldig nachtleven en belangrijke (sport)evenementen.

San Francisco en San Jose

Ga op ontdekkingstocht door San Francisco en bezoek de Golden Gate Bridge, Alcatraz, de levendige wijken en de zeeleeuwen bij Pier 39. Zowel in San Francisco als in San Jose kun je wedstrijden bijwonen van bekende sportteams uit de National Football League, National Hockey League, National Basketball Association en de Major League Baseball zoals; San Francisco 49ers, San Jose Sharks, Golden State Warriors en de San Francisco Giants.

Ontdek de prachtige natuur

Foothill-De Anza bevinden zich vlakbij de Stille Oceaan, San Francisco Bay en Yosemite National Park. Als je dan toch in Californië gaat studeren, grijp dan zeker de kans om deze prachtige gebieden te verkennen. Huur een auto, maak een roadtrip en bewonder op je gemak de reusachtige sequoia's, ruige stranden en indrukwekkende bergen.

Startups in Silicon Valley

Silicon Valley is de thuishaven van enkele wereldberoemde start-ups en merken zoals; Facebook, Google, Netflix, Hewlett-Packard, Tesla, Electronic Arts en Apple. Als je gaat studeren aan Foothill-De Anza Colleges bevind je je in het centrum van deze boeiende en dynamische wereld. En wie weet leg jij daar de basis van je eigen kleine start-up!

Studentenverenigingen aan De Anza en Foothill

Geniet van het campusleven en alle faciliteiten op de campus en sluit je aan bij een van de ruim 60 studentenverenigingen. De Colleges moedigen studenten aan om deel te nemen aan de verkozen student government, die een budget van een half miljoen dollar beheert. Bovendien kun je aan Foothill-De Anza Colleges deelnemen aan vele sporten en allerlei sociale activiteiten.

Damesvoetbal aan Foothill-De Anza CollegesDamesvoetbal aan Foothill-De Anza Colleges

Studentenactiviteiten aan Foothill-De Anza Colleges

Enkele van de vele activiteiten en evenementen waaraan je kunt deelnemen zijn bijvoorbeeld:

 • Kiwanis Silicon Valley Bowl (december)
 • Transfer Day (oktober)
 • Career Fair
 • Club Day
 • International Students Night
 • Scholarship Ceremony

Aanvang van Heritage Month vieringen:

 • African American Heritage Month (februari)
 • Women’s History Month (maart)
 • Asian Pacific Islander Month (april)
 • Latino Heritage Month (mei)
 • Gay Lesbian Heritage Month (juni)

Studentenkorting in Silicon Valley en San Francisco

Wist je al dat je met de ISIC studentenkaart toegang hebt tot meer dan 40.000 kortingen wereldwijd en dus ook in Silicon Valley en San Francisco, zowel online als offline? Download gratis de ISIC Benefits App en vind de beste voordelen voor studenten. Koop hier de ISIC studentenkaart.

Klimaat in Californië

In Silicon Valley en de San Francisco Bay Area kun je genieten van een mediterraan klimaat en mild tot zonnig warm weer het hele jaar door. De warmste periode van het jaar is meestal aan het eind van de zomer, begin van de herfst met temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden. Sneeuw en ijs komen in de laaggelegen gebieden zelden voor in de winter, maar in de bergen kan het wel koud zijn.

Reisinformatie Californië

Onze Travel Experts vertellen je graag meer over reizen naar Californië. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autoverhuur en reizen.

Meer informatie over Foothill-DeAnza Colleges?
Contacteer ons
Contact