Foothill-DeAnza Colleges

Huisvesting aan Foothill-De Anza Colleges

Campus en huisvesting Foothill-De Anza Colleges

Wil jij studeren aan Foothill-De Anza Colleges in Californië, Amerika, maar weet je niet waar je kunt wonen? Dan helpen wij je graag! We informeren je over huisvesting voor studenten in Silicon Valley en de San Francisco Bay Area en over het studentenleven op de campussen.

Studentenhuisvesting Foothill-De Anza Colleges

Net als op de meeste community colleges in Amerika, hebben Foothill en De Anza geen huisvesting op de campus. Het international office van beide colleges biedt echter wel informatie en middelen om zelf woonruimte te kunnen zoeken. De meeste internationale studenten verblijven in nabij gelegen particuliere appartementencomplexen of bij Amerikaanse gastgezinnen (homestay). Silicon Valley, met zijn hoge levensstandaard, mooie en veilige wijken, state-of-the-art faciliteiten en uitstekende openbaar vervoersnetwerk, biedt vele mogelijkheden als je bij een gastgezin wilt wonen.

ISP Homestays

International Student Programs werkt samen met de organisatie International Student Placements, die internationale studenten helpt met het vinden van een gastgezin. Bij deze vorm van huisvesting zijn ontbijt en diner zijn inbegrepen. Bovendien biedt het leven in een gastgezin je de geweldige mogelijkheid om alles te leren over de Amerikaanse cultuur en om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren.

Woon je liever samen met een andere student/andere studenten in een gedeeld appartement? Ook dan kun je contact opnemen met ISP Homestays. Indien je nog nooit in het buitenland of de VS hebt gewoond, raden Foothill en De Anza aan om in ieder geval de eerste 3 maanden in een gastgezin te wonen.

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie.

De Anza College campus

De campus van De Anza College ligt in Cupertino en heeft een uitgesproken architectuur die in harmonie is met de omgeving en zorgt voor een comfortabele sfeer op de campus. De gebouwen zijn een mix van Spaanse en moderne architectuur met adobe-achtige muren, rode dakpannen, bogen en fonteinen. Het Flint Center, het auditorium voor podiumkunsten, heeft vele indrukwekkende sprekers en culturele evenementen gehad zoals symfonie, balletvoorstellingen en Broadway shows. De Anza College heeft een Olympisch watersportcentrum, een Outdoor Events Arena met 5.000 zitplaatsen, het Fujitsu Planetarium en het Advanced Technology Center.

Uitzicht op de Anza College campus in Cupertino, CaliforniëUitzicht over de De Anza College Campus in Cupertino, Californië

Vanaf De Anza zijn San Francisco, Berkeley, Sacramento en vele andere leuke plaatsen in Noord-Californië goed bereikbaar via snelwegen en het openbaar vervoer. De Anza ligt op 20 minuten met de auto van Stanford University, op 5 uur rijden van de skipistes in de bergen en op 30 minuten van de dichtstbijzijnde badplaats aan de kust. Klik hier voor een virtuele rondleiding van De Anza College.

Foothill College campus

De Foothill campus heeft een rustige, parkachtige setting met bekroonde architectuur en een vertrouwelijke sfeer. De in 1961 gebouwde campus ligt in Los Altos Hills, een prettige, hogere middenklasse wijk vlakbij Stanford University. Het American Institute of Architects beschrijft Foothill als "the most beautiful community college ever built" vanwege haar prachtige ontwerp. Klik hier voor een virtuele rondleiding van Foothill College.

Foothill-campus-map.jpgKlik op de kaart van de Foothill College campus om te vergroten

De omgeving van Foothill-Anza Colleges, inclusief steden als Sunnyvale, Santa Clara en San Jose, staat aangeschreven als een van de veiligste in de Verenigde Staten.

Meer informatie over Foothill-DeAnza Colleges?
Contacteer ons
Contact