Amerika

Studeren aan Felician College in New York

Financiering studie in Amerika

Studeren in Amerika is duurder dan studeren in België. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed te informeren over de kosten die je kunt verwachten en de verschillende manieren waarop je je studie kunt financieren.

Collegegeld

Het collegegeld varieert veel afhankelijk van je studiebestemming. Over het algemeen zijn de Amerikaanse staatscolleges en -universiteiten iets goedkoper dan de privé-instellingen. De universiteiten en colleges waar KILROY mee samenwerkt kosten ongeveer 4.600 euro per semester. Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie en exacte bedragen voor jouw studie in het buitenland. 

Levensonderhoud

De woonkosten in Amerika kunnen erg variëren. In de grote steden is de huurprijs erg hoog op de privé-markt. De levenskosten variëren ook behoorlijk in verhouding tot waar je woont. Eten en drinken zijn ongeveer even duur als in België. Soms is het iets goedkoper, vooral uit eten gaan is voordeliger. Jongeren en studenten krijgen vaak korting. Je moet rekenen op ongeveer 5.400-8.000 euro aan woonkosten en levensonderhoud per studiejaar.

Studietoelage

Wil jij je studietoelage meenemen naar Amerika? Dat kan in sommige gevallen. Lees hier alles over studeren in het buitenland en je studietoelage of jouw opleiding in het buitenland financieren.

Werk en studie

Vanwege de strenge immigratieregels in Amerika mag je daar als internationale student de eerste 9 maanden niet werken naast je studie, alleen een paar uur per week op de campus. Na de eerste 9 maanden mag je per week maximaal 20 uur per week werken naast je studie en in de vakanties fulltime.

Meer informatie over Amerika?
Contacteer ons
Contact