California State University San Marcos

Campus van CSUSM in Amerika

Studentenleven aan California State University San Marcos

California State University San Marcos ligt in een rustige wijk verscholen tussen de uitlopers van de bergen en uitkijkend over de stad San Marcos in Northern San Diego County. De campus is groot, 304 hectares, maar heeft een hechte gemeenschap en er worden veel activiteiten georganiseerd. Vanuit San Marcos ben je in een half uur in San Diego en ook Los Angeles is niet ver weg.

Faciliteiten California State University San Marcos

Op loopafstand van de campus bevinden zich supermarkten, restaurants, medische faciliteiten, een apotheek etc. De campus zelf is voorzien van alles wat je als student nodig hebt, zoals:

 • WIFI verbinding,
 • SMART classrooms (met computers uitgeruste leslokalen en bijbehorende interactieve software),
 • bibliotheek,
 • modern fitnesscentrum,
 • basketbalvelden,
 • cafés, waaronder Starbucks,
 • gezondheidscentrum.

Activiteiten

Als internationale student kun je meedoen aan allerlei extra-curriculaire activiteiten. Er zijn ruim honderd verschillende soorten studentenorganisaties, bijvoorbeeld voor theater, sport, zang en natuurlijk zijn er diverse studieverenigingen. Ook worden er diverse activiteiten en uitjes buiten de campus georganiseerd door Campus Recreation.

Het International Friendship Program verzorgt culturele en sociale ontmoetingen tussen internationale en Amerikaanse studenten. En er is een speciale Facebook pagina, waarop je alvast in contact kan komen met andere studenten. Zij kunnen je voorzien van tips en advies voor je vertrek naar Amerika.

Vervoer

Met de bus en de ´light rail SPRINTER´ trein kun je vanaf de campus gemakkelijk door Californië reizen en overstappen op nationale treinverbindingen.

Woonruimte

Op de campus verblijf je in een gedeelde, volledig gemeubileerde kamer in een van de studentenhuizen. Om in aanmerking te komen voor een kamer op de campus, raden we je aan om je tijdig in te schrijven. Tegen een extra vergoeding en alleen indien beschikbaar is verblijf in een eenpersoonskamer mogelijk.

Voor je maaltijden kun je gebruik maken van de keuken in het studentenhuis of je kunt een maaltijd kopen bij de Student Union. De keuken is voorzien van alle benodigdheden, zoals koelkast, oven, magnetron, vaatwasser, opbergruimten en eettafel. Ook de woonkamer is volledig gemeubileerd. Je kunt kiezen voor een kamer met een flatscreen tv en extra kastruimte.

Verder zijn in de studentenflats de volgende voorzieningen aanwezig:

 • game room,
 • studieruimten,
 • lounges (binnen en buiten),
 • BBQ of buiten kookplaat,
 • zwembad,
 • wasruimte,
 • WIFI verbinding

Naast wonen op de campus is het ook mogelijk om huisvesting buiten de campus te zoeken, bijvoorbeeld een gedeelde kamer of appartement in San Marcos of dichter bij de kust of bij een Amerikaans gastgezin. De afdeling Student Life & Leadership beheert een database met off-campus huisvestingsmogelijkheden en helpt je graag bij het zoeken naar geschikte woonruimte buiten de campus.

Introductieweek

De introductiedagen vinden plaats in de week voorafgaand aan de eerste dag van je studie. We raden je zeker aan om hierbij aanwezig te zijn. Het is namelijk niet alleen informatief, maar ook heel erg leuk. Je ontmoet dan je toekomstige studiegenoten, ontvangt je rooster, uitleg over aanmeldingsprocedures, cijfersysteem etc., en informatie betreffende de opleiding, huisvesting, gezondheidszorg, eventuele noodgevallen, veiligheid en algemene informatie. Een rondleiding over de campus maakt je bekend met de verschillende faciliteiten en de omgeving. In het toelatingspakket van de universiteit vind je de aankomst instructies.

Stages, maatschappelijk werk en vrijwilligerswerk

Als student aan California State University San Marcos (CSUSM) kun je deelnemen aan tal van vrijwilligersactiviteiten via het Office of Community Service Learning van de universiteit. Ben je business student? Dan kun je deelnemen aan "Senior Experience", waarbij je strategische plannen ontwikkelt samen met lokale en regionale bedrijven.

Meer informatie over California State University San Marcos?
Contacteer ons
Contact