California State University, Northridge

Ervaringen van studenten aan California State University Northridge

Ervaringen van studenten aan California State University Northridge

Wil jij weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland hebben ervaren? Lees dan hieronder het verhaal van de Nederlandse studente Laura. Zij heeft een half jaar gestudeerd aan California State University Northridge in Californië, Amerika. Laura wilde na haar bachelorstudie eerst haar grenzen verleggen. Studeren in het buitenland leek haar de beste manier om dat te doen.

Laura den Ouden

Universiteit: California State University Northridge (CSUN)
Opleiding: Study abroad semester

Studeren in Amerika

Toen ik in het laatste jaar van mijn bachelor zat, besefte ik dat ik daarna niet meteen al aan mijn master wilde beginnen. Ik wilde iets doen om mijn grenzen te verleggen. Studeren in het buitenland leek mij supervet en ook wel erg spannend. Iets waar je altijd op terugkijkt. Ik heb daarom een tussenjaar genomen tussen mijn bachelor en master om eerst een half jaar fulltime te werken en daarna een semester te gaan studeren in Amerika! Ik heb Amerika gekozen omdat ik heel erg van Amerika houd en omdat het bekend staat om zijn grote campussen waar altijd wel wat te doen is (net zoals in de films).

California State University Northridge

Via KILROY ben ik uitgekomen bij CSUN. Ik heb deze universiteit gekozen omdat het aan de westkust ligt. Dit vind ik het mooiste gebied van Amerika. Daarnaast hadden ze ook veel vakken die mij aanspraken. CSUN ligt in Northridge, wat een buurt is in Los Angeles. Het is een van de grootste universiteiten van Amerika maar toch is alles op de campus op loopafstand. De campus is erg mooi en er is veel groen. Mijn favoriete plekje was onder de palmbomen voor de mooie, gigantische bibliotheek op de campus.

Er zijn vaak activiteiten op de campus waar je gratis aan mee kan doen, en daar was ik vaak te vinden. Denk aan muziek, gratis eten, een 'craftcorner' waar je gratis dingetjes kan knutselen, en vaak krijg je er gratis goodies (allemaal gratis, wat Nederlanders graag willen!) Ik heb er voor gekozen om in de 'dorms' op de campus te wonen. Dit was een superleuke ervaring want zo leerde ik snel andere studenten kennen. Ook ging ik elke avond eten in de kantine, die trouwens een grote variatie aan eten biedt! Bij de dorms zijn veel faciliteiten zoals een basketbalveld, volleybalveld, een koffiecorner en een game room. Naast het gebouw waar ik in woonde is ook een zwembad waar we vaak te vinden waren na de les.

De lessen vond ikzelf wat makkelijker dan in Nederland, maar ze waren wel interessant en de docenten waren allemaal erg aardig en behulpzaam. Het leuke vond ik dat veel dingen typisch Amerikaans zijn zoals je vaak in de films ziet. Bijvoorbeeld de stoeltjes met tafeltjes eraan vast in de klas, de grote bibliotheek op de campus en studentenverenigingen die leden aan het werven zijn.

Northridge en Los Angeles

Als ik geen les had ging ik vaak met vrienden uitstapjes maken. Los Angeles is een mega grote stad en er is altijd wat te doen! Natuurlijk gingen we naar de toeristische plekjes zoals Hollywood Boulevard en Beverly Hills. Ook de mooie kustplaatsen Santa Monica en Venice liggen dichtbij. Daarnaast zijn we ook naar een aantal musea geweest in Downtown Los Angeles, die ook allemaal gratis waren! En natuurlijk moesten we naar de clubs in Los Angeles waar we een keer Chris Brown zijn tegengekomen! Ja, de celebrities lopen daar gewoon zo rond. Vanaf Northridge namen we vaak een Uber taxi, omdat Los Angeles zo groot en druk is en het vaak nog wel een eindje rijden is. Ik hoorde van sommige studenten dat ze een goedkope tweedehands auto hadden gekocht. Je kan overdag ook de bus nemen. Deze is heel goedkoop maar doet er wel heel erg lang over omdat Los Angeles zo groot is.

Ik heb tijdens mijn semester twee keer een road trip gemaakt, zeker een aanrader! Het zuidwesten van Amerika is zo mooi en zo divers! Daarnaast ben ik ook met vriendinnen een weekend naar Las Vegas geweest, dit was 4-5 uur rijden, wat voor Amerikaanse begrippen niet zo ver is, ook zeker een aanrader. Het uitgaan is wel een beetje anders dan bij ons. Alle vrouwen kleden zich heel chique, met hoge hakken en mooie jurken. Als je op je sneakers met gescheurde spijkerbroek komt, word je niet binnengelaten in de club.

Ik heb me onwijs vermaakt en ik zou supergraag weer terug willen. Ik heb hele lieve mensen ontmoet waarmee ik nog steeds contact heb. Ik raad het zeker aan om in Amerika te gaan studeren, en dan vooral aan de westkust. Hier vind ik het echt het mooist. Ik zal mijn tijd in Amerika nooit vergeten!

Foto's van Laura in Amerika

Meer informatie over California State University, Northridge?
Contacteer ons
Contact