California State University, Northridge

CSUN heeft een ruime, groene campus die groter is dan Disneyland

Studentenleven aan California State University Northridge

Wil je je studie in het buitenland combineren met surfen en genieten van het strand? California State University Northridge (CSUN) ligt in de San Fernando Valley, Los Angeles vlakbij de prachtige kust van Zuid-Californië in Amerika.

Campusleven CSUN

Een van de leuke dingen van studeren in Amerika is het campusleven. CSUN heeft een ruime, groene campus die groter is dan Disneyland en een multiculturele studentengemeenschap. Op de campus is een geweldig sport- en recreatiecentrum en er zijn meer dan 250 studentenclubs.

Door het jaar heen organiseert de universiteit honderden evenementen op de campus, zoals concerten, theatervoorstellingen, films en sportwedstrijden. Ook zijn er regelmatig interessante gastsprekers.

Faciliteiten

CSUN biedt goede faciliteiten zoals:

  • bibliotheek; de Oviatt Library heeft ruim 1,4 miljoen boeken en tijdschriften,
  • computerlokalen,
  • sportfaciliteiten,
  • ontspanningsruimten,
  • on-campus bank,
  • full-service studentengezondheidscentrum.

Ook zijn er vele winkels, restaurants en supermarkten op loopafstand van de campus.

Ondersteuning voor internationale studenten

Om je studentenleven op de campus zo aangenaam mogelijk te maken, word je als internationale student volledig ondersteund tijdens je semester aan CSUN. Naast academische ondersteuning helpen de medewerkers je bij het kiezen van de juiste vakken, bij je inschrijving en met allerlei andere praktische zaken.

Vervoer

Het merendeel van de studenten heeft een auto, maar je kunt ook gebruik maken van de gratis shuttleservice tussen de campus en het nabij gelegen Metrolink station. Vanaf het Metrolink station vertrekken verschillende bussen en treinen die vrijwel de hele regio van Los Angeles aandoen.

Huisvesting

Het CSUN campus housing office helpt je met het vinden van huisvesting tijdens je studie in Northridge. Op de campus wonen is mogelijk in de University Park Apartments, gelegen aan de noordkant van de campus. De ruime tweekamerappartementen zijn volledig gemeubileerd en het complex biedt recreatievoorzieningen inclusief zwembad, hardloopbaan en basket- en volleybalvelden. Er zijn computerlokalen beschikbaar en op de kamers is dataverbinding.

Meer informatie over California State University, Northridge?
Contacteer ons
Contact