California State University Monterey Bay

Ervaringen van Daan aan California State University Monterey Bay

Ervaringen van studenten aan California State University Monterey Bay

Wil jij weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertelt de Nederlandse student Daan over zijn ervaring aan California State University Monterey Bay in Californië, Amerika.

Suzanne De Smet

Universiteit: California State University, Monterey Bay
Opleiding: Study abroad programma

Suzanne is in februari 2017 begonnen als internationale student aan CSUMB in Amerika. Ze heeft een study abroad programma gedaan en volgde een semester lang vakken aan deze universiteit.

Studeren in het buitenland

Naar het buitenland gaan om te studeren is altijd al een droom van me geweest. Tijdens mijn hogere studies was het er niet van gekomen dus nu ik was afgestudeerd besloot ik deze droom eindelijk te laten uitkomen. Zo kwam ik bij KILROY en hun ‘Study Abroad’ programma terecht. Ik besloot om een semester door te brengen aan de ‘California State University of Monterey Bay’ (CSUMB).

Studeren in deze prachtige omgeving in Californië

California State University, Monterey Bay

De universiteit bevindt zich in Monterey, een toeristische kuststad op twee uur rijden van San Francisco en zes uur van Los Angeles. Monterey ligt ook op de route van Highway One, de legendarische snelweg die langs de Californische kust loopt, met zicht op de meest ongelofelijke landschappen. De universiteit zelf ligt een kwartiertje stappen van het strand. Je kan ook heel gemakkelijk de bus nemen naar de binnenstad van Monterey, deze is gratis voor studenten.

De faciliteiten van de universiteit zijn tiptop in orde. De universiteit is opgericht in 1994 en alles voelt er modern aan. CSUMB is de kleinste State University van Californië met zo een zevenduizend studenten, maar dit aantal groeit elk jaar. Omdat de universiteit nog steeds aan het groeien is, worden er ook nog steeds leslokalen en studentenkamers bijgebouwd. De bibliotheek was gloednieuw met alles erop en eraan. In elk gebouw waren openbare computers te vinden (zowel Macs als Windows computers) met ook een printer.

Het studentenleven

Ik woonde op een appartementje met drie andere studenten maar ik had mijn eigen slaapkamer. Er waren twee badkamers, één met een douche en één met een bad. Het meubilair (bed, bureau zetel) dat er stond was niet meer van het nieuwste maar oud en versleten was het ook niet. Het gebouw lag vlakbij de campus, het was maar 5 minuutjes stappen naar het centrale plein waar ook het cafetaria was. De campus is vrij compact waardoor je alles te voet kan doen, maar je hebt ook de mogelijkheid om een fiets te huren. De lessen die ik gevolgd heb waren zeer interessant en de lesgevers waren super vriendelijk. Mijn semester hier was echt fantastisch en ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen, zowel van andere Europese landen als Amerikanen. Mijn tip is om er zo veel mogelijk op uit te trekken, het is een prachtig stukje land waar je nooit genoeg van zal krijgen. 

Op de universiteit zelf werden er heel veel activiteiten georganiseerd, ook specifiek voor internationale studenten. Er zijn verschillende studentenclubs waar je lid van kan worden en deze organiseren ook evenementen. Ik ben het meeste naar de evenementen van de 'International' Club' geweest. Ze organiseerden bijvoorbeeld ook een Amerikaans ‘prom’ voor internationale studenten. En andere leuke studentenclub was de recreatie club. Zij organiseren daguitstappen, dagwandeltochten en zelfs hele weekends weg naar zowel nationale parken in de buurt als naar Yosemite National Park.

Breng in je vrije tijd een bezoekje aan de vele nationale parken

Prachtige omgeving

De omgeving en het landschap hier zijn prachtig. Dit stuk van de kust is bekend om zijn grote zandduinen maar vlak achter deze duinen liggen er ook prachtige bossen. Er zijn verschillende nationale natuurparken in de omgeving die zeker de moeite zijn om te bezoeken. Het water zit vol met zeeotters, die enkel in Californië te zien zijn en als je geluk hebt kan je zelfs walvissen zien vanop het strand. De temperatuur schommelt het hele jaar rond de twintig graden met een heerlijk zeebriesje.

Otters spotten

Kortom...

Ik ben echt super blij dat ik gekozen heb om in het buitenland te studeren en mijn droom waar te maken. De omgeving was prachtig, ik heb veel vrienden gemaakt en de lessen en accommodatie waren goed. Het was een fantastische ervaring die ik zo terug over wil doen!


Daan van Steijn

Universiteit: California State University Monterey Bay
Opleiding: Study abroad programma

Daan volgt  een semester lang vakken aan California State University Monterey Bay in Californië, Amerika in het kader van zijn Nederlandse bacheloropleiding Aviation Studies.

Studeren in Amerika

Tijdens mijn studie in Nederland moest ik in mijn derde jaar een minor kiezen. Ik was vrij in waar ik dat wilde doen. Californië heeft mij altijd al aangetrokken en dus besloot ik om hier te gaan studeren. Met de hulp van KILROY ben ik uiteindelijk bij California State University Monterey Bay uitgekomen. Er moest veel geregeld worden met mijn school in Nederland en de universiteit in Californië, maar dat was het zeker waard. Nu zit ik hier voor een semester in Monterey Bay om mijn minor te voltooien.

Monterey Bay
Monterey Bay

California State University Monterey Bay

California State University Monterey Bay (CSUMB) is niet een hele grote campus, er studeren ongeveer 8.000 studenten. Met de fiets doe je er ongeveer 10 minuten over om naar het dichtstbijzijnde strand te komen. De school is gebouwd op een oude militaire basis en dat is soms ook wel te zien. Als je bijvoorbeeld richting het strand loopt dan zie je verlaten barakken.
Op de campus zelf hangt een relaxte sfeer. Dit semester zijn er ongeveer 200 internationale studenten. In de klas zit je dus veelal met Amerikaanse studenten. Ik heb veel Amerikaanse vrienden gemaakt, maar toch blijven de internationale studenten als een groep een beetje bij elkaar.
Omdat in Amerika alles groot is, is het lastig om zonder auto rond te trekken. Wat wij dus vaak doen is een auto huren voor een weekend en dan de omgeving bekijken.

Things to do in California

Monterey Bay zelf is een erg leuke plaats en er zijn veel leuke dingen te doen. Je kan hier naar het Aquarium of Cannery Row. Ook de beroemde golfbaan Pebble Beach is hier op een steenworp afstand vandaan.
Ook Carmel moet je niet overslaan als je hier bent. Dit is een kleine gemeenschap, één van de rijkste van de hele Bay Area. Als je op zoek bent naar een nieuwe Rolex of Audemars Piguet ben je hier op de juiste plek.
En verder is San Francisco met de auto twee uur naar het noorden rijden en Los Angeles een kleine vijf uur naar het zuiden.

Foto's van Daan

Daan met MonteDaan en een vriend met mascotte Monte: Otter Pride!

Meer informatie over California State University Monterey Bay?
Contacteer ons
Contact