American Musical and Dramatic Academy

Opleidingen aan AMDA in New York en Los Angeles, Amerika

Opleidingen aan American Musical and Dramatic Academy

American Musical and Dramatic Academy (AMDA) in New York en Los Angeles is een college en een conservatorium ineen. Hieronder geven we je een indruk van de podiumkunstenopleidingen en zomercursussen die je kunt doen aan deze onderwijsinstelling in Amerika. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de studieadviseurs van KILROY, zij informeren je gratis over alle studiemogelijkheden.

Wat kan ik studeren aan AMDA?

Het onderwijs aan AMDA is intensief en praktijkgericht en wordt verzorgd door de beste professionals uit de sector. Elke opleiding is erop gericht om het beste uit jezelf naar boven te halen en om jouw artistieke competenties verder te ontwikkelen.

AMDA heeft een uniek concept waarbij alle AMDA-studenten vakken volgen in de drie meest voorkomende studierichtingen binnen de podiumkunsten;

 • Acteren
 • Musical Theater
 • Dans Theater

Dit houdt in dat acteurs leren zingen en dansen, alle zangers leren acteren en dansen en alle dansers leren acteren en zingen.

Je kunt kiezen uit de onderstaande opleidingen:

 • Bachelor of Fine Arts;
  De Bachelor of Fine Arts (BFA) opleidingen van AMDA zijn volledige bacheloropleidingen van vier jaar waarbij je jouw artistieke talenten kunt ontwikkelen. De BFA-opleidingen worden gegeven op de AMDA-campus in Los Angeles campus, met de mogelijkheid om een deel van je studie te volgen op de campus in New York. Dit geeft je het voordeel om de podiumkunstensector te leren kennen aan de oost- en de westkust van Amerika.
 • Tweejarige conservatoriumopleiding;
  De 2-jarige Conservatory Performing Arts opleidingen van AMDA zijn professionele certificate-opleidingen en bieden je een goede basis voor een succesvolle carrière in de podiumkunsten. De opleidingen kun je volgen op de campus in New York en Los Angeles.
 • High School Summer conservatorium;
  AMDA’s High School Summer Conservatory biedt je de mogelijkheid om twee unieke weken in de zomer te studeren aan AMDA’s conservatorium. Ideaal als je op de middelbare school zit of deze hebt afgerond, 14 tot 19 jaar bent en 2 weken van je zomervakantie nuttig wilt besteden door podiumkunsten te studeren in New York of Los Angeles, Amerika!

Neem dan snel contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie over de studiemogelijkheden aan AMDA. We helpen je bij het maken van een goede studiekeuze en met de aanmeldingsprocedure.

Meld je aan voor een studie Dance aan AMDA in New York of LA

Wanneer starten de opleidingen aan AMDA?

AMDA werkt met een trimestersysteem, wat inhoudt dat het academisch jaar is opgedeeld in drie periodes van 15 weken die starten in oktober, februari en juni.

Meer informatie over American Musical and Dramatic Academy?
Contacteer ons
Contact