Amerika

Studeren in Amerika
 

Studeren in Amerika

Amerika is het op twee na grootste land ter wereld in bevolking en in oppervlakte. Het land heeft een multiculturele samenleving en sterk variërend landschap. Ontdek tijdens je studie in Amerika de prachtige berglandschappen, uitgestrekte platte vlaktes, warme stranden en indrukwekkende steden.

Studie in Amerika

Amerika is bij uitstek een erg aantrekkelijke plek om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen, ook op het gebied van onderwijs. Per jaar studeren er ruim 720 duizend internationale studenten, waarvan ca. 900 Belgische studenten in Amerika. Het land biedt vele opleidingsmogelijkheden. Er is een grote keuze aan onderwijsinstellingen en het onderwijs is van hoog niveau.

Bevolking

De bevolking bestaat voor ruim 70% uit inwoners van Europese oorsprong, 12,5% Latino's, 12,3% Afro-Amerikanen, 3,6% Aziaten en 1% inheemse bevolking en Hawaïanen en Oceaniërs. Ongeveer 80% van de Amerikaanse bevolking woont in de (voor)steden. Een grote meerderheid, 79,8%, van de bevolking is christelijk, 1,4% joods, 0,6% moslim, 0,5% boeddhist en 15,0% heeft geen religie.

Levensstijl

In Amerika is alles groot, groter of grootst. In je vrije tijd hoef je jezelf niet vervelen. Je kunt er surfen, kajakken, duiken, bergbeklimmen, whitewater raften of tennissen, om maar een klein aantal mogelijkheden op te noemen. Amerika is ook het land van de enorme shopping malls en pretparken, mocht je daarin geïnteresseerd zijn. De Amerikaanse cultuur heeft een grote invloed op onze westerse wereld, zowel op het gebied van muziek, televisie en film, als literatuur en levensstijl.

Economie

Amerika heeft een dynamische economie en veel natuurlijke bronnen. In verschillende delen van het land worden grote inkomsten gehaald uit onder andere olie, ijzererts, lood, zink, koper en landbouwproducten zoals graan, sojabonen,  rundvee en suiker. De groeiende infrastructuur van (spoor)wegen, binnenwateren, luchtvaart en telefoon, fax, radio, tv en computer (internet) heeft niet alleen de landbouw bevorderd en de productiegroei verhoogd, maar ook bijgedragen aan de verschuiving naar een op diensten gebaseerde economie. Ongeveer 75% van de Amerikanen werkt tegenwoordig in de servicesector.

Regeringsvorm

Amerika is een federale republiek. De federatie heeft vijftig staten die in zekere mate van onafhankelijkheid van de Amerikaanse federale overheid kunnen opereren. De president is het staatshoofd.

Klimaat

Omdat het land zo groot is verschilt het klimaat per gebied. September en oktober zijn de enige maanden die normaal gesproken behaaglijk warm zijn in alle staten. De temperatuur wordt gemeten in Fahrenheit.

Feiten & cijfers

Bevolking: ca. 305 miljoen
Hoofdstad: Washington D.C.
Grootste steden: New York, Los Angeles, Chicago
Taal: Engels (hoofdtaal), Spaans (tweede taal), Chinees en Frans
Valuta: Amerikaanse dollar / USD
Tijdzones: UTC -5 tot -10

Meer informatie over Amerika?
Contacteer ons
Contact