Biomedische wetenschappen

Biomedische wetenschappen studeren in het buitenland

Wil jij graag weten hoe het menselijk lichaam functioneert en hoe het precies in elkaar zit? Vind je biologie een interessant vak en wil je leren hoe je onderzoek doet naar de oorzaak van ziekten? Als je biomedische wetenschappen gaat studeren, maak je niet alleen kennis met verschillende onderzoeksmethoden en -technieken, maar ook met allerlei soorten therapieën.

Tijdens de studie biomedische wetenschappen leer je welke methoden, technieken en therapieën zoal gebruikt worden en hoe je deze kan verbeteren of nieuwe kunt ontwikkelen. Je leert alles over de gezondheid van de mens en over het oplossen van gezondheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan de behandeling van infectieziekten zoals hiv of van kanker of chronische ziekten, maar ook aan onderzoek naar erfelijke ziektes.

Bètastudie

Biomedische wetenschappen is een bètastudie (opleiding met exacte vakken), waar je een diploma secundair onderwijs voor nodig hebt.

De universiteiten in het buitenland waar KILROY meewerkt staan kwalitatief hoog aangeschreven. Wat dacht je van een opleiding biomedische wetenschappen in Amerika, Australië of Engeland?

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen biomedische wetenschappen aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer weten over de studierichting Biomedische wetenschappen?
Contacteer ons
Contact