1 of 2 semesters in het buitenland

Een (half) jaar studeren in het buitenland!
Kies zelf je vakkenpakket met een study abroad programma. Je studeert één of twee semesters in het buitenland, vlak na het behalen van je diploma secundair onderwijs of als invulling van je minor op je bacheloropleiding. En dat op wel hele fijne bestemmingen - wat dacht je van Californië of Sydney?

Study abroad tijdens je studie

Als je tijdens jouw bacheloropleiding een minor gaat doet, kun je er voor kiezen een study abroad programma te volgen in het buitenland. Je kiest zelf je vakken en laat jouw behaalde studiepunten meetellen voor je cijferlijst. 

Study abroad na secundair onderwijs

Er is een aantal universiteiten waar KILROY mee samenwerkt waar je na je diploma secundair onderwijs een study abroad programma kunt volgen. Je ontdekt je interesses en kunt je zo optimaal voorbereiden op je toekomst. Denk bijvoorbeeld aan study abroad aan colleges of universiteiten in Amerika.

Verschil study abroad en een uitwisselingsprogramma

Met een uitwisselingsprogramma kun je via de opleiding die je volgt een periode in het buitenland studeren zonder dat je collegegeld betaalt. Met study abroad is dat ander: je verblijft een periode in het buitenland en omdat het niet via jouw opleiding geregeld is betaal je dus collegegeld. Bij een study abroad programma tijdens je opleiding bestaat de kans dat je zowel in België als in het buitenland collegegeld moet betalen. De studiepunten die je in het buitenland met study abroad behaalt, kun je vaak wel meetellen voor jouw cijferlijst. 

Studeren in Sydney, Californië of op Hawaii

Studeren op een tropisch eiland of Down Under in Australië. Hoe cool is dat? Via KILROY education kun je een study abroad programma doen aan alle universiteiten in Australië waar wij mee samenwerken. Ga je liever studeren in Nieuw-Zeeland, Hong Kong of Amerika? Dat kan ook!

Toelatingseisen

Om een semester in het buitenland te kunnen studeren dien je in het bezit te zijn van een diploma secundair onderwijs. Voor sommige study abroad programma´s dien je minimaal een jaar hoger onderwijs te hebben gevolgd.

Meer informatie

Wij helpen je graag bij het vinden van een study abroad programma in het buitenland en met de gehele aanmeldingsprocedure. Wil je meer weten over study abroad via KILROY education, neem dan contact met ons op.

Contact