Master in het buitenland

Doe een master in het buitenland met KILROY
Als je eenmaal je bacheloropleiding hebt behaald kun je kiezen voor specialisatie of verbreding door middel van een master. Dit kun je natuurlijk in België doen, maar ook in het buitenland!

Specialisatie of verbreding na je bachelor

Na je bachelor (undergraduate) kun je doorgaan met een master, een (post)graduate opleiding. Je specialiseert je in één of twee jaar in een bepaald onderwerp en doet zo extra academische kennis op. Je zult je door middel van een master onderscheiden - en nog meer als je een master in het buitenland doet. Bouw dus aan je cv en doe je master in het buitenland! 

Masteropleidingen in het buitenland

Internationaal gezien zijn er veel verschillende masters: in Australië en Nieuw-Zeeland kun je in een anderhalf tot twee jaar klaar zijn, terwijl universiteiten in Noord-Amerika (VS en Canada) masteropleidingen van twee jaar aanbieden. In Engeland daarentegen neemt een master meestal slechts 12 maanden in beslag. 

Dit zijn de opties voor een master in het buitenland:

 • (Post)Graduate Certificate / - Diploma: Mocht je een master niet afmaken, dan kun je in het buitenland tóch een certificaat krijgen. Het (post)graduate certificate is een bewijs dat je hebt deelgenomen aan het masterprogramma - die qua duur varieert van drie maanden tot een jaar, dit is afhankelijk van het land waar je gaat studeren.
 • Master by Coursework: Tijdens deze beroepsvoorbereidende masteropleiding volg je colleges en wordt in de meeste gevallen afgesloten met een onderzoek. De duur van de opleiding varieert van één tot twee jaar.
 • Master by Research: Dit type masteropleiding doe je na een universitaire bacheloropleiding. De onderzoeksmaster is een perfecte voorbereiding op een wetenschappelijke carrière en zal bestaan uit een onderzoek en een scriptie. Deze masters duren meestal twee jaar.
 • Master of Business Administration (MBA): Deze master kun je doen als je werkervaring hebt opgedaan en een bacheloropleiding hebt afgerond. Je leert tijdens deze master alles over managementtechnieken, innovatie, creativiteit en ondernemen. De duur van de opleiding varieert van een jaar tot twee jaar.
 • Doctor of Philosophy degree (Ph.D.): Dit is een onderzoeksgeoriënteerde opleiding na een master. Een Ph.D. kun je vergelijken met een promotie onderzoek. De toegang tot dit soort programma's is zeer selectief en de studieduur varieert per vakgebied.

Waarom een master in het buitenland?

Als Belgische student zijn er veel voordelen als je een master in het buitenland behaalt:

 • Je verdiept/verbreedt je kennis.
 • Je managementvaardigheden verbeteren (vooral relevant bij een leidinggevende functie).
 • Je start met een onderzoekscarrière op internationaal niveau.
 • Je verbetert je (Engelse) taalkennis en -vaardigheden.
 • Je bouwt een netwerk op internationaal niveau op. Dit komt altijd van pas. 
 • Je werkt aan een internationaal cv en kunt ook gemakkelijk werk vinden in andere landen. 
 • Je krijgt - als je een master gedeeltelijk afrond - een (post)graduate certificate of -diploma.
 • Een ervaring in het buitenland is onvergetelijk en ontzettend goed voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Je maakt vrienden voor het leven! 

Kies een master in het buitenland

KILROY heeft nauw contact met meer dan 55 universiteiten ter wereld en kan je helpen met het vinden van een masteropleiding die aan jouw eisen voldoet (en vice versa). Als jij weet waar je welke opleiding wilt doen, realiseren wij de aanmelding graag voor jou. Neem voor meer informatie contact met ons op.


Wat dacht je van een:

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Op zoek naar een master in het buitenland?
Zoek hier
Meer informatie over masters in het buitenland?
Neem contact op
Contact