College in de USA

Studeer 1 of 2 jaar aan een een college in de USA en beleef een unieke studie ervaring!
Studeren aan een college in de USA geeft je de unieke mogelijkheid om verschillende vakken te testen, inspiratie te krijgen voor toekomstige carrièreselecties en uit te vinden wat je van plan bent om verder te studeren. Tegelijkertijd wil je als collegestudent de mogelijkheid krijgen om de echte Amerikaanse college ervaring te krijgen - net als op film! Je maakt op een bijzondere manier kennis met de Amerikaanse cultuur en krijgt de echte Amerikaanse dromen. Dit is niet alleen een investering in je toekomst, het is ook een ervaring voor het leven!

Waar kan ik studeren op een college in de USA?

Je kunt bij ons studeren op de volgende colleges in de USA:

Welke vereisten zijn er om aan een college te studeren?

Er zijn enkele vereisten om aan een college in de USA te mogen studeren.

  • Je moet minstens 18 jaar zijn.
  • Je moet je middelbare studies voltooid hebben.
  • Je moet karakter hebben om hieraan te beginnen.
  • Je moet een Engelse taaltest afleggen (IELTS of TOEFL).

CoverCollegDeadlines1280x720

Wat is eigenlijk een college?

Het is niet mogelijk om het begrip college direct naar het Nederlands te vertalen, omdat wij geen vergelijkbare opleidingsinstellingen in België hebben. Een college is namelijk niet helemaal hetzelfde als een hogeschool of een universiteit. Een college is meer een soort voorbereidende studie voordat je begint aan de universiteit. In de loop van de 2 tot 3 jaar college kan je een Associate Degree behalen die je kunt gebruiken om door te gaan naar een universiteit. De studie is met andere woorden als een soort 2-jaarlijkse opleiding, die je niet noodzakelijkerwijs een bachelor geeft, maar die je de mogelijkheid biedt om door te stromen naar het derde jaar van een bacheloropleiding aan welke universiteit dan ook in de USA - afhankelijk van de samenwerkingen.

Het voordeel van een college is dat je de mogelijkheid krijgt om een ​​aantal verschillende vakken uit te proberen voordat je bepaalt wat je wilt verder studeren. Het past dus perfect bij je mocht je niet weten wat je wilt studeren. Bovendien is het college normaal gesproken goedkoper en het kan daarom economisch zijn om twee jaar aan een college te studeren voordat je een aanvraag voor overdracht naar een universiteit aanvraagt.

Bearded -student -guy -with -backpack

Wat kan ik studeren aan een college in de VS?

Alle van onze samenwerkende colleges bieden een breed assortiment vakken binnen een aantal verschillende studietrajecten. Velen kiezen ervoor om een aantal vakken te volgen die bijna niet worden aangeboden in België. Het is dus mogelijk om aan een college je droomvakken te kunnen volgen in bijvoorbeeld mode, muziek, drama / theater, filmproductie, interieur, design en foto. De selectie is groot waardoor je bijna keuzestress zou krijgen!

Hoe is studentenleven aan de college in de USA?

Op de universiteit in de VS krijg je de echte Amerikaanse college-atmosfeer zoals je bekend bent van Amerikaanse collegefilms en tv-series. Je woont dicht bij de school waardoor je deel kunt nemen aan een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten, of je nu Amerikaanse voetbal wilt spelen, een cheerleader wilt zijn of je bij een andere club aan wilt sluiten! Je kunt natuurlijk in je vrije tijd ook een ​​trip maken naar een van de grote steden in de buurt, een concert bezoeken, het nachtleven meemaken of een ​​mini-roadtrip doen! De mogelijkheden zijn enorm, en je kunt er zeker van zijn dat je je als collegestudent niet verveelt!

Students In Park

Waar woon ik op een college?

Waar je woont hangt af van waar je wilt studeren. Van onze samenwerkende colleges in de USA is het alleen Hillsborough Community College en Green River College die eigen studentenhuizen op campus aanbieden. Santa Barbara City College, Santa Monica College en Berkley College hebben geen eigen studentenwoningen, maar we helpen je graag bij het vinden van een plek om te verblijven in de buurt van de campus, of je nu alleen wilt wonen of in een gedeeld appartement. Je kan meer lezen over de verschillende alternatieven onder de pagina's van elke college.

Hoeveel kost het om naar de universiteit in Amerika te gaan?

Jouw grootste uitgave wanneer je start aan een college in de VS is het inschrijvingsgeld die begint op ongeveer 4000 euro per semester. Verder heb je uitgaven voor huisvesting, huurkosten, verzekering, vliegtickets, enz. Wil je een meer accurate inschatting over de uitgaven per semester, dan kan je contact opnemen met onze studieleider, zodat we samen een budgetaanvraag kunt maken, op basis van welke school je precies wilt studeren. Wij bieden ook hulp en begeleiding bij het aanvragen van een visum en kiezen voor een verzekering

Ik heb meerdere vragen over college in de USA - wat doe ik?

Onze professionele studieleiders zijn altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en helpen je graag met tips en richtlijnen voor de keuze van de universiteit. Je kan ons een e-mail sturen, een afspraak maken of ons via de telefoon bereiken! Tot gauw!

Wil je meer informatie over colleges in de USA? Of heb je interesse?
Neem contact op
Contact