Studeren in het buitenland

Verbreed je horizon met een studie in het buitenland
Wil jij een gehele opleiding zoals een bachelor- of masteropleiding in het buitenland volgen? Of liever één of twee semesters in het buitenland studeren. De studiemogelijkheden staan hieronder voor je op een rijtje.
Wil jij graag meer informatie over studeren in het buitenland? Maar een afspraak met onze studieadviseur!
Neem contact met ons op

Wat kun je allemaal doen bij KILROY?

KILROY werkt samen met 50 universiteiten in het buitenland en daar komen steeds meer bij. Alle universiteiten bieden de volgende studiemogelijkheden:

College in de USA

Girls American Flag

Studeren aan een college in de USA geeft je de unieke mogelijkheid om verschillende vakken te testen, inspiratie te krijgen voor toekomstige carrièreselecties en uit te vinden wat je van plan bent om verder te studeren.

Study abroad

General Studying Guy 1280X720

Met een study abroad programma verblijf je één of twee semesters in het buitenland en kunt zelf je vakkenpakket kiezen. Deze optie is perfect als aanvulling van jouw bachelorstudie, want de studiepunten die je tijdens je study abroad haalt, tellen vaak mee voor jouw bachelorstudie. Ook kun je bij een aantal universiteiten een study abroad programma volgen meteen nadat jij je diploma secundair onderwijs hebt gehaald. 

Associate degree

Study Abroad Students Happy

Haal je Associate degree in Noord-Amerika. Met een Associate degree doe je de eerste twee jaar van een bachelorstudie, waarna je door kunt studeren aan een Amerikaanse universiteit. Als je na twee jaar besluit niet verder te willen studeren dan kun je met een Associate degree de arbeidsmarkt op.  

Bachelor in het buitenland

General Studying Girls 1280X720

Na het diploma secundair onderwijs kun je een drie- of vier-jarige bacheloropleiding in het buitenland doen.

Master in het buitenland

General Graduation Girl Champaign 1280X720

Na het afronden van jouw bachelorstudie kun je kiezen voor een specialisatie of verbreding door middel van een master in het buitenland. Een masteropleiding duurt vaak één a twee jaar. 

Master of Business Administration (MBA)

Brisbane -education -girl -heart

Een MBA kun je na je bacheloropleiding doen, je hebt vaak twee tot vijf jaar relevante werkervaring nodig. Je leert hier niet alleen hedendaagse managementtechnieken  maar past deze meteen toe op een innovatieve, creatieve en ondernemende manier. 

Ph.d.

General Girl Library 1280X720

Een ph.d. is een onderzoeksgeoriënteerde opleiding na een Master.

Wil jij ook graag in het buitenland studeren, maar weet je nog niet precies welke studie je het beste kunt doen? Kom eens langs en stel al jouw vragen aan onze studie adviseur!
Neem contact met ons op!

Wat zijn de vereisten?

KILROY werkt samen met 50 universiteiten in het buitenland en daar komen steeds meer bij. Alle universiteiten bieden de volgende studiemogelijkheden. Voor de meeste opleidingen is minimaal een diploma secundair onderwijs nodig (ASO, KSO, TSO, BSO). Indien je dit niet hebt, dan zijn er mogelijkheden een schakeljaar te volgen. 

Vergelijking met het Belgisch onderwijs

Al sinds 2002 werken 29 Europese landen met de bama-structuur, oftewel bachelor-masterstructuur. Deze bama-structuur is naar aanleiding van afspraken tussen 29 Europese landen in het kader van het Bolognaproces gestart, zodat er één Europees hoger onderwijssysteem is. Hier kunnen we drie fasen onderscheiden; 

  1. de bachelorfase,
  2. de masterfase en
  3. de Doctor of Philosophy (PhD).  

Buiten Europa zijn er soortgelijke fasen. Bekijk de benamingen en de vergelijkingen in onderstaande tabel:

Fasen hoger onderwijs België

Fasen hoger onderwijs buitenland

Soort en duur opleiding België

 Soort en duur opleiding buitenland

 Bachelor

 Undergraduate 

 Professionele
 Bachelor,
 3 jaar

 Academische
 Bachelor,
 4 jaar

 Associate degree, 2 jaar 

 Bachelor degree, 3-4 jaar

 Master

 (Post)graduate

 Master 1 -2 jaar.

 (Post)Graduate Certificate,
 max.1 jaar

 (Post)Graduate Diploma,
 max.1 jaar

 Master Degree, 1-2 jaar

 

Je ziet dat buiten Europa de bachelorfase undergraduate wordt genoemd. De masterfase wordt graduate of postgraduate genoemd. 

Anders dan in België ontvang je in het buitenland vaak een (Post) Graduate Certificate of -Diploma voor het gedeeltelijk afronden van een Master.

Wil je meer weten over de structuur van het hoger onderwijs in het buitenland, neem dan contact met ons op.

Contact