Carrièremogelijkheden

Carrièremogelijkheden na je studie in het buitenland
Je leert ontzettend veel van een studie in het buitenland. Naast het behalen van je bachelor, master of het doen van een study abroad semester leer je ook jezelf op een andere manier kennen op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Dit is niet de enige reden in het buitenland te studeren. Je hebt het misschien niet door, maar je taalkennis wordt geleidelijk verbeterd en je leert ook nog eens een nieuwe cultuur kennen!  

Na je master de arbeidsmarkt op

Een masteropleiding in het buitenland is meestal een zeer specialistische opleiding met een beroepsmatige focus. De buitenlandse universiteiten waar KILROY mee samenwerkt hebben nauwe banden met het bedrijfsleven. Als student aan een van deze universiteiten kan dit een groot voordeel voor je zijn na je afstuderen.

Gebruik je internationale ervaring

Sommige werkgevers zoeken specifiek naar kandidaten met internationale ervaring. Maak hiervan gebruik en verwoord daarbij ook altijd duidelijk welke soort internationale ervaring je hebt opgedaan.

Voorbeelden van internationale ervaring

  • Ik begrijp veel meer van de Amerikaanse cultuur, omdat ik American culture and politics heb gevolgd, maar ook omdat ik een tijdje in Amerika heb gewoond. Door het ervaren van een andere cultuur ben ik open minded, volwassen en verantwoordelijk geworden. 
  • Doordat ik mijn opleiding in het Engels deed, kan ik nu op professioneel niveau met buitenlandse ondernemingen communiceren.
  • Ik stond er in het buitenland vaak alleen voor, waardoor ik me bewust ben geworden van mijn sterke en zwakke punten. Ik heb me leren aanpassen omdat ik een tijd in een ander land, met nieuwe mensen, een andere cultuur in een andere academische omgeving heb geleefd.  
Contact