Werken naast je studie

Om je studie in het buitenland te financieren kun je in de meeste gevallen de Belgische toelage meenemen. Indien je hiervoor niet in aanmerking komt of dit niet toereikend is, zijn er ook nog andere manieren om je studie te bekostigen. Zoals studiebeurzen of werken naast je studie in het buitenland.

Werken tijdens je studie

Per land verschilt het of je mag werken naast je opleiding. Maar als het toegestaan is dan is het de perfecte manier je studie in het buitenland te betalen. Ook is een bijbaan de perfecte manier meer van het land en de taal en cultuur te leren! 

Amerika

Als internationale student in Amerika is het helaas niet mogelijk de eerste negen maanden van je studie te werken. De strenge immigratieregels van de Verenigde Staten laten slechts toe dat je een paar uur per week op de universiteitscampus mag werken. Als deze negen maanden voorbij zijn, mag je maximaal 20 uur per week werken naast je studie, maar in de vakanties fulltime.  

Australië

Als internationale student in Australië krijg je met een studentenvisum ook toestemming om naast je studie te werken. Je mag maximaal 40 uur per 2 weken werken tijdens de collegeweken en fulltime in de vakanties.

Canada

Als internationale student in Canada mag je op de campus werken: 20 uur naast je studie en fulltime in vakanties. Sommige onderwijsinstellingen hebben met provinciale overheden afgesproken dat er ook buiten de campus 20 uur tijdens de studie en 40 uur in vakanties mag worden gewerkt - je moet hiervoor een werkvergunning aanvragen. 

China

In China mag je naast je studie werken. In China heb je Engelstalige kranten, waar je veel arbeidsgerelateerde advertenties kunt vinden. Reken je niet rijk met de inkomsten van je bijbaan in China, die zijn namelijk erg laag in China. 

Engeland

In Engeland mag je als Belgische student fulltime werken en heb je geen werkvergunning nodig. Wel moet je een National Insurance Number (soort Burger Service Nummer) aanvragen voor onder andere de belastingen.

Japan

In principe mag je in Japan 28 uur per week werken met een studentenvisum, maar informeer naar up-to-date informatie hierover bij de Japanse immigratiedienst of het bureau buitenland van de Japanse universiteit.

Nieuw-Zeeland

Als je langer dan twaalf maanden in Nieuw-Zeeland gaat studeren kun je een werkvergunning aanvragen voor 20 uur per week. Tijdens de vakanties mag je dan fulltime werken. Let er wel op dat studeren in een vreemd land veel tijd kost, dus zorg ervoor dat je vooral tijdens je eerste semester alle tijd voor je studie hebt.

Contact