Andere financieringsmogelijkheden

Andere financieringsmogelijkheden voor je studie in het buitenland
Andere manieren om je studie in het buitenland te financieren zijn fondsen en beurzen, crowdfunding of geld lenen. Dit kun je overwegen indien je niet in aanmerking komt voor studietoelage buitenland, een beurs van de universiteit en/of bijbaan of wanneer de bijdrage daarvan niet voldoende is.

Fondsen en beurzen

Buiten de universiteit zijn er ook diverse bedrijven, stichtingen en instanties die jaarlijks fondsen en beurzen beschikbaar stellen voor studies, stages of onderzoek in het buitenland. Het is zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen en je aan te melden voor één of meerdere van deze programma’s. Voor welke tegemoetkoming je in aanmerking komt, hangt af van wat je precies gaat doen, naar welk land je gaat en voor hoe lang. Ook tellen vaak je studieresultaten en financiële situatie mee. Meer informatie 

The KILROY Foundation Grant

KILROY Foundation is een non-profit initiatief dat in 2013 is opgezet om wereldwijd onderwijs te verbeteren. De KILROY Foundation doet dit doormiddel van het opzetten van projecten en het verstrekken van beurzen die in het teken staan van onderwijs. Studenten uit België, Denemarken, Finland, IJsland, Nederland, Noorwegen en Zweden kunnen zich aanmelden voor een KILROY Foundation Grant. 

De KILROY Foundation helpt hiermee studenten die:

  • In het buitenland willen studeren
  • Stage willen lopen in het buitenland  
  • Vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen 

Meld je vandaag nog aan voor een KILROY Foundation Grant! 

Crowdfunding

Zoek een sponsor voor je buitenlandavontuur. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is bijvoorbeeld via crowdfunding. Er zijn al meerdere studenten die met succes gebruik hebben gemaakt van deze nieuwe vorm van financiering. Je kunt hiervoor een eigen website maken of gebruik maken van een crowdfunding site.

Lening

Vraag een lening aan bij een bank of leen geld van je ouders. Informeer bij de bank en je ouders naar de mogelijkheden. Maar let op: Geld lenen kost geld!

Contact