Financiering studie buitenland

Alle kosten voor een studie in het buitenland op een rij
Een studie in het buitenland brengt net zoals studeren in België kosten met zich mee. Welke kosten zijn dit en hoe regel je de financiering van een studie in het buitenland?

Het collegegeld in het buitenland is vaak hoger dan in België. Ook zul je extra budget moeten incalculeren voor reis- en verzekeringskosten en natuurlijk de kosten die je maakt in het dagelijks leven.  

Mogelijkheden om je buitenlandavontuur te financieren

Om je studie in het buitenland te financieren kun je in de meeste gevallen de Belgische studietoelage meenemen. Als dit niet lukt is er nog een aantal opties over, zoals een beurs van de universiteit waar je wilt studeren. Ook kun je werk zoeken in het buitenland en geld verdienen op plaats van bestemming. 

The KILROY Foundation Grant

KILROY Foundation is een non-profit initiatief dat in 2013 is opgezet om wereldwijd onderwijs te verbeteren. De KILROY Foundation doet dit doormiddel van het opzetten van projecten en het verstrekken van beurzen die in het teken staan van onderwijs. Studenten uit België, Denemarken, Finland, IJsland, Nederland, Noorwegen en Zweden kunnen zich aanmelden voor een KILROY Foundation Grant. 

De KILROY Foundation helpt hiermee studenten die:

  • In het buitenland willen studeren
  • Stage willen lopen in het buitenland  
  • Vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen 

Meld je vandaag nog aan voor een KILROY Foundation Grant! 

Contact