Zelf een stage zoeken

Zelf een stage in het buitenland zoeken
Het kan een hele uitdaging zijn om zelf een stage in het buitenland te vinden of een visum te regelen. KILROY helpt je erbij.

Het vinden van een goede stage is een flinke klus. Meestal doe je een stage als onderdeel van je studie in België of om waardevolle internationale werkervaring op te doen, waarmee je je carrière een kickstart kunt geven. Er zijn veel manieren om een stage te vinden.

Schakel je netwerk in

Het internet is misschien wel de meest voor de hand liggende, zie onderstaande nuttige websites. Vergeet echter niet je eigen netwerk in te schakelen! Familieleden, vrienden en misschien wel het allerbelangrijkste; je school of universiteit kunnen je helpen om een stage in het buitenland te vinden. Leerkrachten, begeleiders en het International Office op jouw school of universiteit hebben vaak goede contacten in het buitenland.

Bovendien is het altijd een goed idee om de websites van interessante bedrijven te bezoeken. Zoek naar advertenties of informeer bij de afdeling personeelszaken (Human Resources) naar de mogelijkheden.

J-1 Visum

Als je de ideale stageplaats in het buitenland hebt gevonden, heb je nog een J-1 visum nodig. KILROY helpt je persoonlijk bij het verkrijgen van de benodigde documenten voor de aanvraag van dit visum bij de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nuttige websites

Hieronder enkele websites die nuttig kunnen zijn bij je zoektocht:
 
Stages in de Verenigde Staten

Stages in andere delen van de wereld

Contact