Toffe opleiding in het buitenland: Bachelor Computer Animation Arts

Toffe opleiding in het buitenland: Bachelor Computer Animation Arts

Ben jij creatief en een enorme fan van animatiefilms, computerspellen en visual effects en wil je designer, regisseur of spelmaker worden? Raak jij helemaal gefascineerd door films als Finding Dory, Avatar, Lord of the Rings, Harry Potter, Interstellar, Gravity en Alice in Wonderland en wil jij de nieuwe Andrew Stanton, Alfonso Cuarón of Kristina Reed worden? Dan is deze bacheloropleiding aan Bournemouth University in Engeland je helemaal op het lijf geschreven. 

Is dit de juiste studie voor mij?

Computeranimatie kent vele succesvolle producenten, films en games zoals Pixar, DreamWorks Animation Studios, Sony Picture Image Works, Avatar en Grand Theft Auto (GTA). Wil jij: 

 • werken in de wereld van film, tv en computerspelletjes
 • je specialiseren in computer graphics, digitale animatie ofwel computeranimatie
 • films en spelletjes produceren met computersoftware
 • computeranimatie in het buitenland studeren? 

Dan is de Bachelor (Hons) Computer Animation Arts aan Bournemouth University (BU) in Bournemouth, Engeland de juiste studie voor jou! 

Bacheloropleiding Computer Animation Arts

De Bachelor Computer Animation Arts is een populaire studie waarbij je alles leert over computer graphics en animatie. De bacheloropleiding biedt een goede balans tussen creativiteit en techniek en is ontwikkeld in samenwerking met professionals uit de praktijk en het National Centre for Computer Animation (NCCA) dat bekend staat als de beste plek in Engeland om computeranimatie en visual effects te studeren.

In het eerste jaar volg je basisvakken zoals;

 • Introduction to Production tools
 • Cinematography and Acquisition 1
 • Moving Image Theory 1
 • Creative & Aesthetic Design
 • Design for Production 1
 • Production Practice 1

En in het tweede, derde en (eventueel) vierde jaar ga je je verder specialiseren, werk je aan je portfolio, doe je groepsprojecten en volg je vakken zoals;

 • Cinematography and Acquisition 2
 • Moving Image Theory 2
 • Design for Production 2
 • Production Practice 2 + 3.

Stage tijdens je studie

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om stage te lopen tijdens de opleiding. Andere studenten van deze opleiding hebben stage gelopen bij bedrijven zoals BlueZoon, Microsoft Rare, Electronic Arts en Geomerics.

Alumni van deze opleiding zijn zeer geliefd in het bedrijfsleven en vinden na hun studies snel een baan in een relevant werkgebied en in functies zoals regisseur, character animator, computer game designer of bijvoorbeeld special effects artist. Wil jij dat ook? Neem dan snel contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over deze opleiding!

Toelatingseisen voor deze studie

Ben jij creatief en heb je interesse in fotografie, kunst, design en computer animatie? Dan is dit zeker een studie voor jou! Voor toelating tot deze studie moet je in het bezit zijn van je secundair diploma en een Engelse taaltest afleggen zoals de IELTS-test. De universiteit vraagt doorgaans een bovengemiddeld cijfergemiddelde voor toelating en er wordt ook aandacht besteed aan je motivatie en referenties. Bovendien moet je een portfolio met relevant werk inleveren en wordt er interview afgenomen. Neem voor meer informatie over de toelatingseisen contact op met onze studieadviseurs.

Start en duur van de studie

De studie start in september, duurt drie tot vier jaar en wordt gegeven op de Talbot Campus van Bournemouth University. Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Neem dan snel contact op met één van onze studieadviseurs.

Kosten en financiering

Het collegegeld bedraagt ca. 9.000 GBP per jaar. Op onze pagina 'Kosten en Financiering' lees je meer over de mogelijkheden om je studie in het buitenland te financieren. Bournemouth University biedt bovendien diverse studiebeurzen en -leningen voor excellente studenten. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de Bachelor Computer Animation Arts? Maak gratis een afspraak met onze studieadviseurs voor meer informatie. KILROY biedt begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit.

Meer weten over deze opleiding?
Contacteer ons
Gerelateerd
Contact