10 Redenen om te studeren in Londen, Engeland

10 Redenen om te studeren in Londen, Engeland

Wil jij studeren in een van de beste studentensteden ter wereld en vind je het niet erg om hiervoor de grens over te gaan? Wij geven je tien goede redenen om te studeren in de Britse hoofdstad Londen.

1. Een stad om verliefd op te worden

Londen is een echte wereldstad en heeft zoveel te bieden. Van een smeltkroes van culturen, een geweldig nachtleven, prachtige parken, een grote diversiteit aan wijken en markten tot prima openbaar vervoer, een interessante muziekscene en vele toeristische trekpleisters zoals de Big Ben, Buckingham Palace, St Paul's Cathedral, The London Eye (zie foto boven), de Tower of London en heel veel musea en musicals. 

2. Een van de beste studentensteden ter wereld

Millenium Bridge in Londen, Engeland
De Britse hoofdstad Londen behoort tot de tien beste studentensteden wereldwijd volgens de QS Best Student Cities 2017. KILROY helpt je graag met het vinden van een studie in Engeland en werkt samen met de volgende drie universiteiten in Londen; 

3. In Londen kun je je master in 1 jaar afronden

1 jarige master in Londen
Wil jij na het behalen van je bachelordiploma doorstuderen en in één jaar je masteropleiding afronden? In Engeland is het mogelijk om te starten met een eenjarige master en dat kan dus ook aan de drie bovenstaande universiteiten. Neem contact op met onze studieadviseur voor meer informatie of maak een gratis afspraak.

4. Een goede start voor je carrière

Een studie in het buitenland is een goede start voor je carrière
Dat een studie in het buitenland goed is voor je carrière wist je natuurlijk al lang. Uit meerdere onderzoeken is al gebleken dat werkgevers internationale ervaring zeer waarderen, omdat je met je verblijf in het buitenland niet alleen specifieke vakkennis opdoet maar ook allerlei andere nuttige vaardigheden. Daarnaast heeft Londen ook veel te bieden qua werkgelegenheid, aangezien veel multinationals en banken er hun hoofdkantoor hebben gevestigd en het ook op het gebied van onder andere media een toonaangevende stad is.

5. London Calling - Uitgaan in de Britse hoofdstad is tof

Uitgaan in Londen
Het studentenleven in Londen bestaat niet alleen uit studeren en examens. Als je in Londen studeert, kun je echt niet om het geweldige nachtleven heen. Ook al gingen de deuren van verschillende populaire Londense clubs en muziekpodia de afgelopen jaren dicht, er zijn nog steeds veel cafés en clubs waar je kunt genieten van groovy beats, geweldige dj's en waar je met je voetjes over de vloer kunt dansen. ‘Als je uit wilt gaan in London, ga dan naar Leicester Square’, zegt student Rob. ‘Hier zijn de discotheken.’ Of ga naar de dichtstbijzijnde pub op de hoek van de straat of naar een van de coole pubs in Soho en bestel een pint.

6. Shop 'til you drop in London

Shop 'til you drop in London - Oxford Street
Londen is het walhalla voor de shopaholics en er is voor iedere smaak en ieder budget wel iets te vinden. Van grote warenhuizen zoals Harrods, bekende drukke winkelstraten zoals Oxford Street tot chique winkels van topdesigners uit de hele wereld en kleine boetiekjes met hippe, vintage en/of retro kledij. 

7. Leuke marktjes in Londen

Breng een bezoekje aan de vele marktjes in Londen
Londen staat bekend z'n vele leuke marktjes. De meest populaire markten zijn Camden Market in Camden (kleding, voeding, kunst, antiek, bric-à-brac en muziek), Portobello Market in Notting Hill (antiek, bric-à-brac, vintage kleding, hippe accessoires, groenten en fruit) en Greenwich Market in Greenwich (antiek, tweedehands kleding, Chinese zijden en porselein, bijzondere kunst en handgemaakte kleding en accessoires van jonge Londense ontwerpers). Maar ook leuk zijn bijvoorbeeld; Spitalfields Market, Borough Market en Brick Lane.

8. Heerlijk relaxen in het park in Londen

Relaxen in Hyde Park in Londen, Engeland
Op een mooie dag relaxen in het park, dat kan perfect in Hyde Park. Maar er zijn in Londen nog veel meer mooie parken en tuinen. Ervaar Queen Mary's Rose Gardens in Regent's Park of breng een bezoek aan St. James's Park waar je een goed uitzicht hebt op Buckingham Palace. Ook Kensington Gardens (naast Hyde Park) is geweldig en hier vind je de nog altijd populaire Diana Memorial Playground en Peter Pan Statue. Een perfecte plek om te gaan hardlopen is Hampstead Heath. Op warme zomerdagen kun je hier afkoelen met een duik in de vijver.

9. Place-to-be voor Food Lover

Start de dag met een goed met een English breakfast
Je zou het niet verwachten, maar ook het eten in Londen is de moeite waard! Londen heeft een enorme keuze aan goede restaurants en hippe eettentjes. Wat dacht je van een heerlijke Indiase curry? Curry is in Londen als een nationaal gerecht, maar ook sushi en healthy food zijn - net als in veel andere wereldsteden - populair. En ook al heeft Londen tegenwoordig vele hippe koffie hotspots, is er natuurlijk niets zo Brits als de Afternoon Tea ofwel High Tea.

10. Gratis en voor niks naar musea en gallerijen in Londen

Tate Modern museum -Londen
Als laatste nog een beetje cultuur. Bezoek de White Cube gallery met haar toonaangevende hedendaagse kunst, het Victoria & Albert Museum in South Kensington of ga naar Euston en bezoek de Wellcome Collection - "the free destination for the incurably curious". Een must om te bezoeken zijn het Tate Modern en Tate Britain met enkele van de mooiste kunstwerken ter wereld. Andere belangrijke Londense kunstgalerieën zijn onder meer de National Portrait Gallery en National Gallery op Trafalgar Square. En het leuke is; veel van de grote galerieën en musea kun je gratis bezoeken.

Meer weten over studeren in Engeland?
Contacteer ons
Gerelateerd
Contact