San Diego State University

De Nederlandse student Pelle met zijn vrienden op Mission Beach in San Diego

Ervaringen van studenten aan San Diego State University

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertellen Pelle en Catherine je over hun ervaringen aan San Diego State University (SDSU) in Californië, Amerika.

Pelle Roos

Universiteit: San Diego State University
Opleiding: Study abroad programma

Pelle wilde in zijn tussenjaar een study abroad programma volgen aan San Diego State University in Californië, Amerika. De studieadviseurs van KILROY hielpen hem op weg naar zijn droombestemming.

Pelle op Hollywood Boulevard
Pelle tijdens zijn studie in Amerika op de Hollywood Walk of Fame in LA

Studeren in Amerika

Nadat ik mijn havodiploma gehaald had, wist ik nog niet precies wat ik wilde doen. Eigenlijk wilde ik heel graag in de VS studeren. Toen ik erachter kwam dat dit met KILROY een (of twee) semesters heel goed mogelijk is in je tussenjaar, was de keuze snel gemaakt. En als je dan aan de VS denkt, is als je het mij vraagt de Californische kust toch echt de beste plek! In San Diego is het, ook in de winter, elke dag zo’n 25 graden!

San Diego State University

San Diego State University heeft een hele mooie campus die op 20 minuten afstand ligt van de mooie stranden van Californië. Ik heb op de campus gewoond. De basketbal arena, het baseball stadium en de gratis gym + zwembad lagen op loopafstand. Ik woonde hier met veel andere internationale studenten, maar ook met Amerikaanse. Hierdoor leerde ik heel snel veel mensen kennen van verschillende culturen, wat heel leuk is. Het niveau was erg goed te doen, dus ik had genoeg tijd over om te genieten van wat San Diego te bieden heeft.

Foto's van Pelle tijdens zijn studie in Amerika

San Diego

San Diego is een hele leuke stad met wijken als Pacific Beach, Ocean Beach en La Jolla waar je zeker een keer moet gaan surfen. Via de universiteit kun je surflessen nemen voor college credit! Verder liggen steden als Los Angeles en San Francisco voor Amerikaanse begrippen helemaal niet zo heel ver weg. Ook Mexico ligt praktisch om de hoek en zou ik zeker niet overslaan. Mijn tijd in San Diego was top en ik zou het zo weer doen!

Pelle met vrienden in Californië
Pelle met vrienden bij het Griffith Observatory in LA

Meer informatie over San Diego State University?
Neem contact op

Catherine

Universiteit: San Diego State University

Catherine vertelt je in deze video meer over studeren aan het American Language Institute van San Diego State University.

Meer informatie over San Diego State University?
Contacteer ons
Contact