Michigan State University

East Lansing is een universiteitsstad in Michigan

Studeren in East Lansing, Michigan

Michigan State University is gevestigd in East Lansing, een typisch Amerikaanse universiteitsstad in de deelstaat Michigan. Het is een kleine, levendige stad met unieke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

East Lansing ligt ten oosten van Lansing, de hoofdstad van de staat Michigan in het noorden van de Verenigde Staten. Het bevindt zich in de regio van de Grote Meren die een natuurlijke grens vormen met Canada. Vanuit East Lansing ben je met de auto in 75 minuten in Detroit, in 3,5 uur in Chicago en in 4,5 uur in Toronto, Canada.

Bezienswaardigheden

Ieder jaar vinden er in East Lansing verschillende kunst-, muziek-, food- en filmfestivals plaats die de moeite waard zijn om te bezoeken.

East Lansing ligt in de regio van de vijf Grote Meren, waaronder het;

  • Bovenmeer (Lake Superior),
  • Huronmeer,
  • Michiganmeer,
  • Eriemeer,
  • en het Ontariomeer.

De staat Michigan heeft interessante historische en culturele bezienswaardigheden, prachtige stranden aan de meren, uitdagende skipistes en leuke steden om te bezoeken.

Klimaat

East Lansing heeft warme, zonnige zomers en koude winters met sneeuw. De gemiddelde temperatuur in augustus is 26,5 graden en in januari 0 graden Celcius.

Meer informatie over Michigan State University?
Contacteer ons
Contact