Michigan State University

Studeren aan Michigan State University - Sparty mascotte
 

Studeren aan Michigan State University

Michigan State University (MSU) is een wereldwijd gerenommeerde onderzoeksuniversiteit met een levendige studentengemeenschap. Studenten uit alle 50 deelstaten en uit meer dan 130 verschillende landen studeren aan deze universiteit. Ervaar het Middenwesten van de Verenigde Staten door één of twee semesters te studeren aan MSU.

Waarom studeren aan Michigan State University?

Michigan State University (MSU) is opgericht in 1855 en een van de grootste universiteiten in de Verenigde Staten. De universiteit heeft een grote, levendige campus en als internationale student heb je toegang tot alle faciliteiten en studentenorganisaties van MSU. Dit biedt je de mogelijkheid om snel nieuwe Amerikaanse en internationale vrienden te maken tijdens je studie in het buitenland.

Sport is een belangrijk onderdeel van het studentenleven in Amerika. MSU studenten noemen zichzelf vaak trots "Spartans" (Spartanen) en zijn grote fan van al hun sportteams. Of het nu gaat om basketbal, American football, hockey of voetbal, de Spartans missen geen enkele wedstrijd!

Opleidingen MSU

Via KILROY kun je één of twee semesters studeren aan MSU, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland. Tijdens dit American Semester Program (ASP) ofwel study abroad programma kun je kiezen uit meer dan tweehonderd vakken aan zeventien faculteiten.

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie.

Academische erkenning

In de Times Higher Education World University Rankings 2014/15 staat MSU op plaats 82. Het Eli Broad College of Business van MSU is geaccrediteerd door AACSB.

Feiten & cijfers

Aantal studenten: ca. 50.000
Aantal internationale studenten: ca. 7.000 uit meer dan 130 landen

Meer informatie over Michigan State University?
Contacteer ons
Contact